08.03.2012. / 12:39

Autor: Nacional.hr

Apple predstavio treću generaciju iPada

iPad će se u SAD-u prodavati preko Apple Storea, Apple's retail trgovina, i odbaranih autoriziranih Apple resellera

Novi Apple iPad3Novi Apple iPad3Apple je sinoć predstavio novi iPad, treću generaciju svog mobilnog uređaja koji je kada se pojavio na tržištu definirao potpuno novu kategoriju. Novi iPad koristi novi Retina zaslon, Apple A5X chip s quad-core grafikom i 5-megapikselnu iSight kameru s unaprijeđenom optikom. iPad s Wi-Fi +4G se povezuje na najbržu mrežu, uključujući 4G LTE mreže, ite bi trebao moći raditi do 10 sati bez ponovnog punjenja.

"Novi iPad redefinira kategoriju ovog proizvoda koju je Apple stvorio prije manje od dvije godine, čime se najviše utjecalo na stvaranja nevjerojatnih iskustva ljudi i tehnologije," rekao je Philip Schiller, Appleov stariji potpredsjednik Worldwide marketinga. "Novi iPad sada ima najveću razlučivost zaslona ikad viđenu na mobilnom uređaju s 3.1 milijuna piksela, donoseći tako nevjerojatno čist i oštar tekst te vidljive detalje na fotografijima i video zapisima."

Retina zaslon pruža četiri puta veći broj piksela od iPad 2, tako gust da ljudsko oko nije u stanju razlikovati pojedinačne piksele kada je uređaj na normalnoj udaljenosti. 3,1 milijuna piksela u Retina zaslonu su više od milijun piksela nego na HD TV-u, a filmovi se sada mogu gledati u punoj HD 1080p razlučivosti.

Snažan A5X čip s četverojezgrenom grafikom posebno je dizajniran kako bi osiguralo brz odziv, podržavajući novi zaslon. S dvostrukom grafičkom izvdebom A5 čipa, A5X pruža vrhunsku ravnotežu između performansi i energetske učinkovitosti, tako da korisnici mogu uživati u svim prednostima s Multi-touch sučeljem koje reagira brzo i bez zapinjanja, unaprijeđenim igrama i nevjerojatnom vizualnom dubinom.

iSight kamera ima 5 megapikslea i naprednu optiku za fotografiranje slika i snimanje Full HD videozapisa. Osvjetljenje sa stražnje strane omogućuje snimanje fotografija u slabim svjetlosnim uvjetima dok novi video stabilizator donosi sliku bez utjecaja drmanja što je tipično za snimanje s uređajima iz ruke. Slike se može gledati na velikom Retina zaslonu, zatim uređivati, poboljšavati i lako dijeliti s prijateljima i obitelji koristeći ugrađenu Photos app na iPadu.

Podrška i za 4G LTE mreže

iPad Wi-Fi + 4G s ugrađenim 4G LTE nove genracije ima podršku za brze mreže diljem svijeta, uključujući HSPA + i DC-HSDPA, a sada i CDMA i GSM iPad korisnici imaju mogućnost da se jednostavno povezuju i u inozemstvu. Perosnal Hotspot se može koristiti za brzo dijeljenje mrežne veze na vašem iPadu s do 5 drugih uređaja koristeći Wi-Fi, Bluetooth ili USB.

Novi iPad također podržava diktiranje. Umjesto tipkanja, dovoljno je dodirnuti ikonu mikrofona na tipkovnici, izgovoriti i novi iPad «sluša». Pritiskom na «Done», iPad pretvara riječi u tekst. Diktiranje se može koristiti za pisanje poruka, vođenje bilješki, pretraživanje Interneta i još mnogo toga. Diktiranje također radi s drugim aplikacijama, tako da je moguće ažurirati svoj Facebook status, Tweet, ili pisati Instagram naslove.

iPad radi s gotovo 585,000 aplikacije dostupnih na App Store, uključujući i više od 200.000 nativnih iPad aplikacija, od širokog spektra kategorija, uključujući knjiga, igri, trgovine, vijesti, sporta, zdravstva, komentara i putovanja. Novi iBooks 2 za iPad omogućuje korisnicima da doživite potpuno novu vrstu e-knjiga kojje su dinamične, zanimljive i uistinu interaktivne. iBooks je stvoren pomoću Appleovog novog iBooks Author nudeći prekrasne, s prikazom preko cijelog ekarana, ebooks s interaktivnim animacijama, dijagramima, fotografijama, videa, bez premca navigaciju i još mnogo toga.

Cijena i dostupnost

iPad će se u SAD-u prodavati preko Apple Storea, Apple's retail trgovina, i odbaranih autoriziranih Apple resellera. iPad će također biti dostupan u Australiji, Kanadi, Francuskoj, Njemačkoj, Hong Kongu, Japanu, Puerto Ricu, Singaporu, Švicarskoj, UK-u, i US Virgin Islands od petka, 16. ožujka.

Cijene i dostupnost iPada 3 u Hrvatskoj biti će poznate naknadno.

Vezane vijesti

Direktor Applea Tim Cook odbio isplatu 75 milijuna dolara

Direktor Applea Tim Cook odbio isplatu 75 milijuna dolara

Direktor informatičkog diva Apple, Tim Cook, odustao je od 75 milijuna dolara dividende od dionica kojima je tvrtka nagradila svoje zaposlenike,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika