09.03.2012. / 11:50

Autor: Nacional.hr

Video: 'Profesor Legenda' i dalje prima prijetnje

Nedavno su mu susjedi došli izraziti sućut zbog smrti djeteta, koje je živo i zdravo

Ante Kovač
Foto: Screen Shot YouTubeAnte Kovač Foto: Screen Shot YouTubePritisci na profesora Ante Kovača, iz Osnovne škole dr. Franje Tuđmana u Korenici, nakon televizijskog priloga u kojem je bio 'ganut do suza' izgradnjom autobusnog okretišta pred školom, svakim danom su sve veći, piše Jutarnji list.

'Ganuti' profesor je zbog učestalih prijetnji i zastrašivanja zatražio pomoć policije. Prijetilo mu se i u samoj školi u kojoj radi, smeta ga što politiku škole kroji politika. Dodaje kako se u šest godina u školi promijenilo sedam ravnatelja. Ravnateljica Vesna Vidović je odustala od tužbe zbog njegovog televizijskog nastupa i trenutno je na bolovanju. "Ja sam nakon svega sam sebi obećao da do mirovine više neću ništa prigovoriti nijednom ravnatelju. Ne zbog toga što me nakon svega ovoga strah, nego upravo zbog svih anonimnih podrški. Meni je dosta šifriranih junaka koji te tapšu po ramenu, a kad treba nešto javno reći nastane tišina. Ja sam svojoj ravnateljici sastavio četiri stranice povijesti mobinga koji prema meni traje mjesecima i upozorio je da će to završiti kod nadležnih organa ako se nastavi. Sutradan je otišla na bolovanje i od tada živim u miru Božjem Ona je samo jedna priprosta gospođa iz Mrduše Donje i ne morate biti jako pametni da bi nad njom briljirali. Vlast je slatka, ali zna ostaviti gorak okus u ustima. Valjda je to i ona shvatila", rekao je profesor Kovač.

Dodaje kako se je sa sličnom situacijom susreo dok je radio u Nadbiskupskoj gimnaziji. "Puno anonimne podrške i puno tišine i na kraju zaključak, on uvijek pretjeruje", požalio se.

Nedavno su mu susjedi došli izraziti sućut zbog smrti djeteta, koje je živo i zdravo. "Oni su od nekog čuli da mi je dijete mrtvo, a ovi pak od nekog trećeg. Pokušao sam istraživati tko širi takve glasine, no na kraju sam ipak sve prepustio policiji", jasan je bio Kovač.

Vezane vijesti

Hitno testiranje ispita državne mature

Hitno testiranje ispita državne mature

Nakon brojnih prigovora maturanata, roditelja i nastavnika na ovogodišnji ispit državne mature iz hrvatskog jezika, ministar Željko Jovanović… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika