11.03.2012. / 14:35

Autor: Hina

Američki vojnik ubijao civile u njihovim domovima

Američki vojnik, koji je otvorio vatru na afganistanske civile u pokrajini Kandaharu, ulazio je u njihove kuće usred noći i napao ih, rekao je u nedjelju za Reuters ministar za pitanja granica i plemena Asadulah Halid.

Amerikanac se poslije mirno vratio u bazuAmerikanac se poslije mirno vratio u bazuAmerički vojnik, koji je otvorio vatru na afganistanske civile u pokrajini Kandaharu, ulazio je u njihove kuće usred noći i napao ih, rekao je u nedjelju za Reuters ministar za pitanja granica i plemena Asadulah Halid.

Halid, koji istražuje taj dokument, izjavio je da je vojnik ušao u tri kuće i ubio ukupno 16 ljudi, a ranio pet. Drugi afganistanski dužnosnici su izjavili da je ubijeno najmanje sedmero ljudi.

Lokalne vlasti su ranije priopćile da je između 10 i 16 osoba ubijeno ili ranjeno kada je jedan američki vojnik izašao iz svoje baze i otvorio vatru na civile u pokrajini Kandaharu, talibanskom uporištu na jugu Afganistana.

Misija ISAF-a u Afganistanu je priopćila da se nakon pucnjave "vojnik vratio u bazu i da je stavljen u pritvor".

"Američki vojnik stavljen je u pritvor u nedjelju u vezi s incidentom u kojemu je bilo civilnih žrtava", navodi ISAF izražavajući duboko žaljenje zbog tog incidenta. Izvješće o incidentu očekuje se poslijepodne nakon što slučaj istraže "policija, lokalna vlada i ISAF".

"Ne mogu objasniti koji je motiv takvih bezobzirnih napada, ali oni ni na koji način nisu dio odobrene vojne aktivnosti ISAF-a", izjavio je zamjenik zapovjednika ISAF-a general Adrian Bradshaw.

Vezane vijesti

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Zemlje donatori vjerojatno će obećati 4 milijarde američkih dolara civilne pomoći za Afganistan nakon 2014. na donatorskoj konferenciji u Japanu… Više

Komentari

registracija
20/8/10

McCoy, 11.03.12. 17:32

Ma nema problema, sad ce momka odvesti kuci na lecenje, vojne vlasti ce se izvine za "incident" i sve ce biti kao sto je bilo i pre.
Da nece mozda neko da odgovara po komandnoj liniji?


registracija
5/10/11

Dragi, 11.03.12. 17:43

Naravno da Amer neće nikome odgovarati, jer su oni Bogom dani i cela planeta postoji samo da bi ta gamad mogla nesmetano ubijati i pljačkati čitavo čovečanstvo.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika