12.03.2012. / 09:58

Autor: Hina

Talibani najavili osvetu za pokolj civila

"Većina žrtava su nedužna djeca, žene i starci, koje su masakrirali američki barbari i nemilosrdno im oduzeli dragocjen život te okaljali svoje ruke krvlju", priopćili su talibani

IlustracijaIlustracijaTalibani su u ponedjeljak objavili da će osvetiti pokolj 16 afganistanskih civila, među kojima žena i djece, koji je prethodnog dana izvršio američki vojnik na jugu Afganistana, obećavši da se udvostručiti svoje napade na "divlje američke mentalne bolesnike".

U nedjelju prije zore, vojnik američkog kontingenta međunarodnih snaga NATO-a napustio je svoju bazu u pokrajini Kandahar, teško naoružan, te usmrtio ukućane triju kuća u obližnjim selima, među kojima devetero djece i tri žene.

Talibani "će se osvetiti za svakog mučenika kojega su okrutno ubili osvajači", može se pročitati na internetskoj stranici islamističkih ustanika pri spominjanju pokolja od nedjelje koji je američki predsjednik Barack Obama nazvao "tragičnim i zaprepašćujućim", obećavši "iscrpnu istragu".

"Većina žrtava su nedužna djeca, žene i starci, koje su masakrirali američki barbari i nemilosrdno im oduzeli dragocjen život te okaljali svoje ruke krvlju", priopćili su talibani.

Vezane vijesti

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Zemlje donatori vjerojatno će obećati 4 milijarde američkih dolara civilne pomoći za Afganistan nakon 2014. na donatorskoj konferenciji u Japanu… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 12.03.12. 10:45

Gamad krvoločna, pljačkaška.
Talibani, navijam za vas!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika