12.03.2012. / 18:15

Autor: Hina

Schaueble: Paket pomoći Grčkoj tijekom ovoga tjedna

Njemački ministar financija Wolfgang Schaueble izjavio je u ponedjeljak u Bruxellesu da će drugi paket pomoći Grčkoj u iznosu od 130 milijardi biti odobren ovoga tjedna nakon što se riješe još neke formalnosti.

Wolfgang SchaeubleWolfgang SchaeubleNjemački ministar financija Wolfgang Schaueble izjavio je u ponedjeljak u Bruxellesu da će drugi paket pomoći Grčkoj u iznosu od 130 milijardi biti odobren ovoga tjedna nakon što se riješe još neke formalnosti.

"Moramo obaviti još neke formalnosti, ali više nema nikakvih dvojbi i tijekom ovoga tjedna sasvim sigurno drugi program za Grčku bit će potpisan", rekao je Schaueble dolazeći na sastanak ministara financija 17 zemalja članica eurozone.

Nakon uspješno provedenog restrukturiranja grčkog duga kada su privatni vjerovnici, banke, investicijski i mirovinski fondovi pristali na brisanje svojih potraživanja od 107 milijardi eura, stekli su se uvjeti za odobravanje drugog paketa pomoći Grčkoj u iznosu od 130 milijardi eura.

Schaueble je rekao da nema mjesta za usporedbu Grčke i Španjolske, koja će ove godine imati deficit od 5,8 posto, što je znatno više od planiranih 4, 8 posto.

"Španjolska je napravila veliki napredak, što su potvrdila i financijska tržišta, koja su znatno snizila kamate na španjolske dugove. Pred nama je još uvijek zahtjevan put, ali razvoj događaja posljednjih tjedana i mjeseci pokazuje da smo na pravom putu i da njime moramo nastaviti", rekao je Schaueble.

Španjolska će biti jedna od glavnih tema sastanka euroskupine, koju čine ministri financija eurozone. Prije sastanka održat će se bilateralni razgovori između Schaueblea i njegova španjolskog kolege Luisa de Guindosa.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika