Objavljeno u Nacionalu br. 852, 2012-03-13

Autor: Ivan Starčević

Vijenci i kaktusi

Đelo Hadžiselimović više nije broj jedan

Osim što ne zna reći ništa osim svoje ime i prezime i da voli dokumentarce, sada mu je i titulu 'Odabrao...' otela Uršula Tolj

Ivan StarčevićIvan StarčevićDNEVNIK 3

Petak, HRT 1, 22.55

U humorističnom dijelu emisije voditelj Siniša Kovačić najozbiljnije je upitao dr. Ivicu Kostovića (69) ne gdje mu je bio mozak kad je jednom davno svoju obitelj pozapošljavao u svojem Institutu za istraživanje mozga, nego: ima li razlike između života na selu i u gradu. Iako bi g. voditelj to mogao znati iz osobnog iskustva, šef mozgovnog instituta rekao je da ima i na kraju mu se osobno obratio: hvala vam na vašem zanimanju za mozak. U nekom od idućih razgovora čut ćemo koju rječcu i o povijesti ovog malo poznatog Instituta. U ozbiljnijem dijelu emisije saznajemo da će ministri bez natječaja birati svoje savjetnike koji će ostajati bez posla kad vlada izgubi izbore. Hrvatska državna zločinačka stranka je bila protiv i što sad? Nakon višednevnih javnih i tajnih dilema, umjesto svake daljnje gnjavaže HRT je užasno hrabro naprečac pronašla jednu od novih savjetnica. To je novinarka Ivana Kalogjera, savjetnica ministra znanosti/obrazovanja/športa Jovanovića, koja otkad zna za sebe piše o znanosti i obrazovanju u Večernjem i Jutarnjem, dakle: sve je samo ne politički podoban kruhoborac.


NEDJELJOM U DVA

Nedjelja, HRT 1, 14.00

Odgovori Srđana Dragojevića, režisera srbijanskih modernih i užasno duhovitih filmskih komedija bili su presijecani prerano, uvijek točno na onom krivom mjestu koje je određivala nesposobnost voditelja A. Stankovića da koliko-toliko razumije ili bar pasivno prati ono što govori g. Dragojević, ali moramo biti zadovoljni. Ipak smo gledali i slušali filmskog režisera čiji je senzibilitet toliko rijedak da je bilo normalno da ga jedan priučeni radijski voditelj vrlo skromnog obrazovanja i još skromnije kulture najprije pridavi nestvarno dugom uvodnom reportažom, zatim prekidanjem na jedinim važnim mjestima i da taj voditelj na kraju, što je bilo najzabavnije, odglumi radoznalost u pitanju o idućem Dragojevićevu filmu. Mjesecima se već zna da bi to trebao biti “Dikobraz” (1992) prema knjizi Juliana Barnesa, ali čemu uzrujavanje kad glume i podvaljivanja ima još. Objavljen je ispravak dr. Ivana Dadića na hrpu gluposti i netočnosti koje je o njemu izvalio prošlotjedni gost dr. Dražen Lalić. Suprotno boljim običajima, Stanković je Laliću dao da dopiše nekakvu svoju jadnu ispriku koje bi se i dijete postidjelo, a kamoli ne takva znanstvena lafčina.

HTV-ov PLESNI VREMEPLOV

Nedjelja, HRT 1, 16.35

Ovo je velik trenutak za HTV. Pojavila se Uršula Tolj. Ova osoba iz sljedbe Đele Hadžiselimovića također odabire ne zna se ni što, ni kako, ni zašto, uglavnom na temelju nečega što čak i samim antologičarima izmiče pri svakom pokušaju suvislog objašnjenja. Đelo uspijeva izgovoriti jedino svoje ime, prezime i da voli dokumentarce. Kad već ne zna ni beknuti, možda bi mogao razveseliti dio publike da iskreno kaže ja sam Đelo Hadžiselimović i zaljubljen sam u Mariju Nemčić već 19 godina. Emisija gđe Tolj sastoji se od plesnih prizora, da prostite: odabranih, iz arhive HTV-a. U dnu ekrana, bez ikakavog, reda, smisla i obrazloženja pišu brojevi: 1996, 1992, 1984, 1989, 1994. Možda su to nečiji kvocijenti inteligencije. Nedostaje samo potpis Odabrala Uršula Tolj, ali on je već na žutoj majici koju potpisana nosi i koju će joj drugoplasirani Đelo teško ikada strgnuti s leđa. Počelo je natjecanje mutavih antologičara.

RTL DANAS

Nedjelja, RTL TV, 18.30

Sportski reporter Antonio Vuksanović iz Kranjske gore jedini javlja nešto suvislo o najboljem svjetskom skijašu Ivici Kosteliću. Čule su se riječi zadovoljne publike da je ovo “veliki povratak Ivice Kostelića” i “Ivica je ovdje napravio čudo”. Kostelić je već u svojem prvom nastupu poslije operacije zadržao prvo mjesto u slalomu, ali tu jednostavnu stvar nije bilo nimalo jednostavno naći na naše tri televizije. Sve su one na teletekstu imale istu agencijsku vijest u kojoj je najbolji skijaš na svijetu bio sporedna stvar. Iz takve vijesti čak je na Vuksanovićevoj RTL TV izbačena zadnja rečenica, jedina u kojoj piše da je Kostelić prvi u ukupnom poretku slalomaša. Za razliku od publike, naše reportere i urednike je to s Ivicom silno ogorčilo. Da on već sad ima toliko bodova da ga u zadnjoj utrci u Schladmingu više nitko ne može prestići, e sad bi se lijepo po kojekakvim TV studijima sve orilo od parazitskog urlanja “najbolji smo”. Do tada, najbolji je Antonio Vuksanović, mlađi reporter ovdašnji.

RED CARPET

Nedjelja, Nova TV, 22.15

Počelo je suzama Ane Stunić koja odlazi na pročelje “In Magazina”, a Nikolina Pišek bit će fasadex “Red Carpeta”. Ja se nje malo bojim, najozbilnije je izjavio voditelj Delale, što je, u njegovoj suverenoj izvedbi, djelovalo kao jedna od najboljih šala u hrvatskom show businessu. Na svršetku emisije voditeljica Stunić bila je toliko mokra po licu da smo se počeli ozbiljno uživljavati u njenu malu tragediju. Nije nevažno: raspada se naš jedini marljivi voditeljski par, jedini duhovit. Dvoje uspješnih polaznika “TV škole narodnog heroja Siniše Svilana” i na rastanku se iznimno potrudilo oko svojih najava, no ne moramo se bojati za budućnost emisije. Mlađe gledateljice i gledatelji sjećaju se vrhunske suradnje koju je prije pet godina, u HRT-ovoj “Shpitzzi”, Nikolina Pišek ostvarila s velikim Mariom Petrekovićem, koji je glumio tupog frajera. Ne vjerujemo da će je i g. Delale sad spopadati isključivo fizički, ali bilo bi pravedno da je javno voli kao što je volio svoju Anu Stunić.

Vezane vijesti

Nemam ništa protiv homofobije, ako je unutar 4 zida

Nemam ništa protiv homofobije, ako je unutar 4 zida

DNEVNIK 3 Srijeda, HRT 1, 23.03 “Na Braču sam. Inače, Sinišu Kovačića je nemoguće braniti, sjećam se kako je nemoralno napao svoju kolegicu Anu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika