Objavljeno u Nacionalu br. 852, 2012-03-13

Autor: Robert Bajruši

Fijasko s dogovorenim intervjuom

Propalo peglanje Čačićevog imidža

Gostovanje na HTV-u trebalo je popraviti Čačićev imidž, narušen njegovim brojnim eskpadama i bahatim javnim nastupima, zbog čega je postao jedan od najnepopularnijih hrvatskih političara. No u sve se uplela svojevrsna “kvaka 22” i razgovor je vodio Stanković, koji nije znao da je cilj intervjua popravljanje Čačićeva javnog imidža

Radimir ČačićRadimir ČačićNedavno gostovanje Radimira Čačića u Dnevniku Plus i njegovo nezadovoljstvo pitanjima koja je postavio Aleksandar Stanković još uvijek izazivaju komentare na Hrvatskoj televiziji. Dio novinara vjeruje kako je Čačićevo gostovanje inicirao glavni urednik HTVa Bruno Kovačević, kako bi dobio podršku Hrvatske narodne stranke za ostanak na uredničkoj funkciji i nakon predstojećih promjena u najvažnijem mediju u zemlji. Nacional raspolaže informacijom kako su gostovanje Radimira Čačića u Dnevniku Plus dogovorili Bruno Kovačević i Srećko Ferenčak, glavni tajnik HNS-a.

Njih dvojica su dugogodišnji znanci zahvaljujući skijanju – Ferenčak je bio predsjednik Hrvatskog skijaškog saveza, a Kovačević se kao sportski novinar, specijalizirao za praćenje zimskih sportova. Gostovanje na HTV-u trebalo je popraviti Čačićev imidž, narušen njegovim brojnim eskpadama i bahatim javnim nastupima, zbog čega je postao jedan od najnepopularnijih hrvatskih političara. No u sve se uplela svojevrsna “kvaka 22” i razgovor je vodio Stanković, koji nije znao da je cilj intervjua popravljanje Čačićeva javnog imidža. Ispalo je kako je ispalo, neupućeni Stanković uspio je isprovocirati prvog potpredsjednika Vlade, što je ovoga toliko razljutilo da je navodno izjavio kako više ne namjerava dolaziti na HTV. Razumije se da je kolateralna žrtva ispao Bruno Kovčlević, koji je imao najbolju namjeru dokazati se kao sposoban urednik i organizator, a umjesto toga razočarao je znance iz HNS-a.

U skladu s tim, otvoreno je pitanje dokle će Kovačević ostati na ovom položaju. Ionako je njegovo imenovanje izazvalo brojne proteste, pa čak i ostavke u Programskom vijeću, a u slučaju najavljene promjene Zakona o HRT-u uslijedit će ponovni izbor svih vodećih kadrova. Pitanje je hoće li HNS lobirati za ostanak aktualnog glavnog urednika, kao što se nagađa, ali da će biti velikih promjena ovog vikenda, najavio je i Goran Beus Richembergh, saborski zastupnik Hrvatske narodne stranke. Na svojem Facebook profilu Beus je najavio skorašnje promjene na nacionlnoj televiziji: “Mrcvarenje HRT-a mora prestati. Šteta koju sadašnja uprava čini već je odavno prešla sve granice. Novi model upravljanja javnom televizijsko-radijskom mrežom pripremljen je i mislim da je bolji od postojećega. Ovoga mjeseca mora biti predstavljen Vladi i javnosti, kako bi već u travnju bio ozakonjen u Hrvatskome saboru, a u svibnju implementiran izborom novih upravnih, nadzornih i programskih tijela.”

Sad se otvaraju dva pitanja: hoće li Vlada iskoristiti svoj utjecaj kako bi bili smijenjeni Josip Popovac, Bruno Kovačević, Damir Novinić i ekipa koja vlada HRT-om, ali i jesu li istinita upozorenja s Prisavlja prema kojima Hrvatska narodna stranka pokušava Radioteleviziju podvrgnuti svojoj kontroli.

Vezane vijesti

'Nema više naplaćivanja opomena'

'Nema više naplaćivanja opomena'

Vlada je Hrvatskom saboru uputila Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu. Prema riječima prvog potpredsjednika i ministra gospodarstva… Više

Komentari

registracija
30/11/10

jato, 13.03.12. 06:42

Kakvo mrcvarenje, Rvatska dalekovidnica je po prvi puta dokazala kakvi su nam političari.....bahati i puni ideja ko govno vitamina (oprostite na izrazu).


registracija
18/6/09

Papar, 13.03.12. 10:19

Valjda će Stankoviću dojaviti na vrijeme koji je cilj pojavljivanja Josipovića u Nu2 sad u nedjelju. Ipak čovjek ima kredit u švicarcima.


registracija
28/4/10

Zvonko, 13.03.12. 10:26

Šprajcu se ovakav propust sigurno ne bi dogodio! Zato i je cijenjeno, uvaženo i poželjno lice na TV zaslonima! Ne bojim se za njegovu egzistenciju.

No, zanimljivo da se ovdje priprema teren za micanje Brune Kovačevića, pokušavajući naći nekoga kome se ne može dogoditi ovakav gaf u peglanju poželjnih političkih faca!

Kako je slatko imati šapu nad Prisavljem i kako svi zaborave što su do jučer pričali, kada su se kleli da treba depolitizirati nadzorne odbore, medije, javna poduzeća, bla, bla,....!


registracija
22/3/11

vferari, 13.03.12. 13:31

Hrvatska televizija je postala nacionalno ruglo sa bezbroj nesposobnih kadrova koji neznaju ko im glavu nosi.Sve što je vredilo otjerali su osim časnih nekolicine koji nemaju nikakav utjecaj na koncepciju programa i rad hrt.Potrebna je potpuna reorganizacija koju treba osmislit i zatražit sabor.


registracija
7/9/07

Vinogradar, 13.03.12. 16:54

@vferari,
u pravu si.
Možeš li shvatiti da na tom "nacionalnom ruglu" - kao što pametno pišeš - u emisiji "Peti dan (tak se nekak zove) redovno serucka gluposti izvjesni dr.sc.Nino Raspudić - Zvonko, tj. komentator iznad Tvojeg teksta?
Sve to treba najuriti.


registracija
19/7/11

bubba, 13.03.12. 20:34

ne razumijem stav pisca ovog članka - je li on to smatra kovačevića nesposobnim zato što nije znao napraviti namještenu emisiju po mjeri lika i djela diaboličnog partijskog komesara čačića?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika