13.03.2012. / 10:18

Autor: Hina , Nacional.hr

Talibani prijete da će odsjecati glave američkim vojnicima

"Islamski emirat još jednom upozorava američke životinje da će se... osvetiti i uz pomoć Alaha ubiti vaše sadističke vojnike ubojice i odsjeći im glave", navodi se u izjavi koju je mailom poslao talibanski glasnogovornik Zabihulah Mudžahid

IlustracijaIlustracijaAfganistanski talibani zaprijetili su u utorak da će odsjecati glave američkim vojnicima u znak osvete za masakr nad 16 afganistanskih civila koji je počinio jedan američki vojnik u južnom Afganistanu.

"Islamski emirat još jednom upozorava američke životinje da će se... osvetiti i uz pomoć Alaha ubiti vaše sadističke vojnike ubojice i odsjeći im glave", navodi se u izjavi koju je mailom poslao talibanski glasnogovornik Zabihulah Mudžahid.

Američki vojnik koji je pobio civile nalazi se u pritvoru u američkoj bazi. Optužen je da je izašao iz baze u pokrajini Kandaharu usred noći i ubio najmanje 16 civila u obližnja dva sela, većinom žene i djecu.

Ovaj pokolj izazvao je niz gnjevnih zahtjeva da Amerikanci odmah odu iz Afganistana, a Washington se još trudi pregovorima ostvariti dug ostanak kako zemljom ne bi opet zavladao kaos.

Oko 2.000 studenata prosvjedovalo je u istočnom gradu Džalalabadu i tražilo je da američkom vojniku sude afganistanske vlasti u Kandaharu.

Prosvjednici su uzvikivali "Smrt Americi" i zatražili su od predsjednika Hamida Karzaija da odustane od planova o potpisivanju sporazuma o strateškom partnerstvu koji bi omogućio američkim savjetnicima i specijalnim snagama da ostanu u Afganistanu i nakon odlaska stranih borbenih postrojba krajem 2014.

Vezane vijesti

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Zemlje donatori vjerojatno će obećati 4 milijarde američkih dolara civilne pomoći za Afganistan nakon 2014. na donatorskoj konferenciji u Japanu… Više

Komentari

registracija
19/6/09

gizmo111, 13.03.12. 10:33

" a Washington se još trudi pregovorima ostvariti dug ostanak kako zemljom ne bi opet zavladao kaos."......JEL MISLE NA KAOS ŠTO BI AFGANISTANCI NAPRAVILI UNIŠTAVANJEM POLJA OPIJUMA,KOJI AMERI KONTROLIRAJU?


registracija
9/11/09

superhik, 14.03.12. 23:22

Jos se oni trude doci do rudnika rijetkih elemenata koji su potrebni u elektronskoj industriji, te ocuvanja vojnih baza kojim bi okruzili Iran i Rusiju.
Priglupima ispranomozdancima se svakakve baljezgarije mogu prodati kao istina.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika