13.03.2012. / 16:56

Autor: Hina

Rusija nastavlja prodaju oružja Siriji

Zamjenik ruskog ministra obrane Anatolij Antonov rekao je u utorak novinarima u Moskvi da će Rusija nastaviti vojnu suradnju sa Sirijom, odnosno da će i dalje provoditi ranije postignute sporazume o isporuci oružja i vojne tehnike Damasku, prenose ruski mediji.

Sergej LavrovSergej LavrovZamjenik ruskog ministra obrane Anatolij Antonov rekao je u utorak novinarima u Moskvi da će Rusija nastaviti vojnu suradnju sa Sirijom, odnosno da će i dalje provoditi ranije postignute sporazume o isporuci oružja i vojne tehnike Damasku, prenose ruski mediji.

"Nije tajna da mi imamo dobru i snažnu vojno-tehničku suradnju sa Sirijom i trenutačno nema nikakvih osnova za ponovno razmatranje tih sporazuma", izjavio je Antonov.

Antonov je istaknuo da u Siriji nema ruskih specijalnih snaga. "To su sve gluposti. Nema naših specijalnih snaga u Siriji. Nitko tamo (ruski vojnici) ne trči sa strojnicama i ručnim bacačima", kazao je.

Rusija, koja je s Kinom već dvaput vetom blokirala donošenje rezolucije VS UN o Siriji, želi izjednačiti odgovornost režima sirijskog predsjednika Bašara al-Asada i oporbe za nasilje, dok Zapad svu krivicu prebacuje na režim.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov u ponedjeljak je u ime svoje zemlje izrazio duboku zabrinutost zbog stanja u Siriji, ali i ustvrdio kako je Vijeće sigurnosti UN "izmanipulirano" glede krize u Siriji, kao što je bilo i u slučaju Libije. Rusiju osobito smetaju jednostrane sankcije i pokušaji favoriziranja "promjene režima" u Damasku te ohrabrenja naoružanoj sirijskoj oporbi, jer smatra da su to "rizični recepti geopolitičkog inženjeringa koji mogu završiti jedino produžavanjem sukoba" u Siriji,

Lavrov je zatražio da u Siriji "prestane nasilje, bez obzira na to tko ga čini", režim ili oporba, i naglasio kako Rusija "čvrsto podupire" posredničku misiju izaslanika UN i Arapske lige Kofija Annana.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

registracija
9/11/09

superhik, 13.03.12. 23:08

A demokratski zapad nastavlja ne samo prodavati oruzje Izraelu, vec im ga cak i besplatno poklanja na trosak vlastitih poreznih obveznika koje nitko niti ne pita dok se ukidaju mnogobrojni socijalni programi, je li pametno poklanjati milijarde dolara I Eura posljednjem aparthejdu na kugli zemaljskoj.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika