15.03.2012. / 11:01

Autor: Nacional.hr

Krajem tjedna odluka o prodaji brodogradilišta

Ne zna se koliko će radnika biti otpušteno, najavljeno je kako će otpušteni dobiti dobre otpremnine

Foto: Ilustracija (Pixsell)Foto: Ilustracija (Pixsell)Do kraja ovoga tjedna Hrvatska vlada bi trebala donijeti odluku o kupcu Trećega maja, Brodotrogira i Kraljevice, piše HRT.

Nenad Končar izjavio je u emisiji 'Otvoreno' kako 'ne ucjenjuju vladu' i kako 'imaju jamstva i novac', dodao je kako će restrukturiranje u brodogradnji biti dublje nego što se prije mislilo.

Obitelj Končar ne odustaje od kupnje troje brodogradilišta iako ih je ministar financija Slavko Linić ocijenio kao 'neozbiljne kupce'. Končar je odgovorio ministru kako bi 'promijenio svoje mišljenje da ga upozna, jer je ozbiljan investitor'.

Nenad i Danko Končar s partnerima iz njemačke tvrtke Siag obišli su jučer pogone brodogradilišta 3. maj, a ponuđači su i za kupnju Brodotrogira. "Stojimo pri naše tri ponude u ukupnom iznosu od 183 milijuna eura", rekao je Končar.

Končar je izjavio kako im je plan gradnja pomorskih objekata, pučinskih vjetroelektrana i kako bi posla moglo biti za sljedeće tri godine. Ne zna se koliko će radnika biti otpušteno, najavljeno je kako će otpušteni dobiti dobre otpremnine.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika