15.03.2012. / 14:15

Autor: Hina

Slovenija će ratificirati hrvatski pristupni ugovor u "optimalnom" trenutku

Slovenija će ratificirati Ugovor o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji u "optimalnom" trenutku za dvije države, izjavio je u četvrtak u Zagrebu predsjednik Odbora za vanjsku politiku slovenskog Državnog zbora Jožef Horvat nakon sastanka s predsjednikom saborskog Odbora za vanjsku politiku Miloradom Pupovcem.

Slovenija će ratificirati pristupni ugovor s Hrvatskom (Foto: I. Šoban)Slovenija će ratificirati pristupni ugovor s Hrvatskom (Foto: I. Šoban)Slovenija će ratificirati Ugovor o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji u "optimalnom" trenutku za dvije države, izjavio je u četvrtak u Zagrebu predsjednik Odbora za vanjsku politiku slovenskog Državnog zbora Jožef Horvat nakon sastanka s predsjednikom saborskog Odbora za vanjsku politiku Miloradom Pupovcem.

"Optimalan znači da će biti optimalan za Sloveniju i optimalan za Hrvatsku", rekao je Horvat u izjavi za novinare.

Najavio je da će sljedećeg ponedjeljka u Zagreb doći slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec te da će se nakon tog posjeta intenzivirati razgovori u Sloveniji koji će dovesti do određivanja datuma ratifikacije hrvatskog pristupnog ugovora u slovenskom parlamentu.

"Mogu reći da se događaju tektonske promjene u odnosima u smislu poboljšanja naših odnosa koji su se počeli intenzivno popravljati nakon što smo u Sloveniji na referendumu potvrdili arbitražni sporazum. Danas je pred nama nova zajednička budućnost. Mi nismo odgovorni samo za slovenski i hrvatski narod, mi smo odgovorni također za stabilnost cijele regije i u tom duhu ćemo nastaviti suradnju na parlamentarnoj razini", kazao je Horvat dodajući da je dogovoren i nastavak "procesa Brdo", posebice na parlamentarnoj razini.

Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Milorad Pupovac rekao je novinarima da je sastanak s izaslanstvom slovenskog vanjskopolitičkog odbora, koji je održan nakon pauze duže od deset godina, bio vrlo otvoren i produktivan te da se održao u vrlo važnom trenutku nakon što su postignute dvije velike stvari.

"Prvo sporazum o arbitraži i sastavu arbitraže između Hrvatske i Slovenije u vezi s pitanjem granica i istodobno završetak hrvatskih pregovora (s EU) i početak procesa ratifikacije u čemu mi vidimo novu priliku za odnose između hrvatske i Slovenije, te novu mogućnost za novo uzajamno djelovanje dviju politika, dvaju parlamenata i dviju država. Nas u Hrvatskom saboru iznimno veseli činjenica da smo s tom vrstom stava, s tom vrstom mišljenja i s tom vrstom osijećaja završili današnji sastanak i dogovorili se za vrlo brze sastanke u Sloveniji", istaknuo je Pupovac.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
30/9/09

davor12345, 15.03.12. 15:26

Klinac znači da je klinac za Hrvatsku i klinac za Sloveniju. Ukoliko niste razumjeli ponovit ću: "Klinac za Hrvatsku znači da je i klinac za Sloveniju i obratno". Ukoliko trebate dodatno pojašnjenje obratite se ministarstvu za istraživanje ruda i gubljenje vremena, koje djela (radi) svake 29. veljače od 08:00 do 09:00 sati (pazite na zimsko i ljetno računanje vremena).


registracija
27/8/09

Lujo1, 15.03.12. 15:37

slovenijica je mala "državica" bez povijesti i kulture, ali je veeeeeliko govno!!
Navijam za to da nikad ne ratificira taj sramotni i izdajnički "ugovor", ali ipak mislim da su veeeeliko govno!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika