16.03.2012. / 11:50

Autor: Nacional.hr

Vlada nije iznenađena Končarevim odustajanjem od 3. maja

Neimenovani izvor iz Banskih dvora ističe kako se je to već dalo naslutiti kroz Končareve zahtjeve i poruke koje je odašiljao putem medija

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaHrvatska vlada je očekivala kako će Danko Končar odustati od kupnje 3. maja, piše Novi list.

Neimenovani izvor iz Banskih dvora ističe kako se je to već dalo naslutiti kroz Končareve zahtjeve i poruke koje je odašiljao putem medija. Izvor tvrdi kako je to samo potvrda kritika ministra Slavka Linića i postavlja se pitanje treba li s njime razgovarati o druge dvije ponude. Saznaje se kako postoji mogućnost da Vlada konačno obznani svoje odluke koje se tiču privatizacije i daljnje sudbine domaćih brodogradilišta.

"Idemo dalje sa svojim programom restrukturiranja. Uvjereni smo kako ćemo kroz revidirani program uspjeti opstati i poslovati na europskom i svjetskom tržištu", rekao je čelni čovjek 3. maja, Edi Kučan.

Predsjednica Radničkog vijeća brodogradilišta bila je svjesna nastale situacije. "Mi smo to očekivali cijelo vrijeme jer je bilo jasno kako Danko Končar nema ozbiljnih namjera kupiti 3. maj. Nikad nismo prizivali privatizaciju, a ucjene kako je alternativa tome stečaj držimo neprihvatljivim jer je 3. maj sad potpuno saniran novcem od naknade za vlastitu imovinu", izjavila je Nada Jelinić-Starčević i pozvala Vladu da sa stručnim ljudima iz brodogradilišta pronađe održivo rješenje.

"Bilo je za očekivati da će odustati od ponude kad se spomenu sve one stavke koje su trebali, a nisu ispunili pogotovo kad su u pitanju bankovna jamstva", rekao je glavni povjerenik većinskog Sindikata metalaca u 3. maju, Juraj Šoljić.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika