16.03.2012. / 14:48

Autor: Hina

Dan žalosti: Belgija se zaustavila u 11 sati

Ujedinjena u boli Belgija se u petak minutom šutnje u 11 sati prisjetila 28 žrtava, među kojima 22 djece, nastradalih u stravičnoj autobusnoj nesreći u Švicarskoj.

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaUjedinjena u boli Belgija se u petak minutom šutnje u 11 sati prisjetila 28 žrtava, među kojima 22 djece, nastradalih u stravičnoj autobusnoj nesreći u Švicarskoj.

Vlada je za danas proglasila dan žalosti. U cijelome kraljevstvu zastave su bile spuštene na pola koplja na službenim zgradama i crkvama.

U 11 sati cijela je Belgija stala i odala počast žrtvama. Nakon minute šutnje zazvonila su crkvena zvona.

Roditelji, nastavnici i djeca okupili su se pred osnovnim školama u Heverleeu i Lommelu. Te škole pohađalo je 46-ero djece koja su se vraćala sa skijanja kada se njihov autobus zabio u zid tunela. Djeca su se držala za ruke, a u Heverleuu su nakon minute šutnje u zrak pustila bijele balone.

Počast je održana u vrijeme kada su posmrtni ostatci 28 žrtava stigli u Belgiju vojnim zrakoplovima C-130. U Belgiju se vratilo i osmero djece ozlijeđene u nesreći, ali mnoga su još u švicarskim bolnicama.

Vezane vijesti

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

Pravomoćna presuda u postupku koji se pred mađarskim sudom vodi protiv prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića bit će konačna točka orijentacije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika