16.03.2012. / 17:36

Autor: Hina

Video: Uhićen George Clooney!

Slavni američki glumac George Clooney uhićen je zbog građanskog neposluha tijekom prosvjeda ispred sudanskog veleposlanstva u Washingtonu, javljaju američki mediji.

George ClooneyGeorge ClooneySlavni američki glumac George Clooney uhićen je zbog građanskog neposluha tijekom prosvjeda ispred sudanskog veleposlanstva u Washingtonu, javljaju američki mediji.

Clooney je sudjelovao u prosvjedu kojim se željelo upozoriti na humanitarnu krizu u nasilnom području između Sudana i Južnog Sudana. Priveden je i njegov otac Nick i drugi aktivisti. Uhićeni su jer su se triput oglušili na upozorenje da ne prelaze policijsku liniju ispred veleposlanstva. S lisičinama na rukama smješteni su u vozila američke tajne službe.

Clooney je gorljivi aktivist za ljudska prava u Sudanu i bio je veliki pobornik neovisnosti Južnog Sudana. Nekoliko je puta putovao u to područje, a u četvrtak se sastao i s predsjednikom Barackom Obamom kako bi mu ukazao na tamošnju humanitarnu katastrofu. Clooney optužuje sudanskog predsjednika Omara al-Bašira da namjerno izaziva humanitarnu krizu i blokira dopremu pomoći i hrane u planinsko područje Nuba na granici dviju zemalja.

Vezane vijesti

Pitta, Clooneyja i Sheena u teatru gledalo 200 tisuća ljudi

Pitta, Clooneyja i Sheena u teatru gledalo 200 tisuća ljudi

Brad Pitt, George Clooney, Martin Sheen, Jamie Lee Curtis, Kevin Bacon i još desetak američkih glumačkih zvijezda zajedno je nastupilo na kazališnoj… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika