17.03.2012. / 15:02

Autor: Hina

Hirscheru veleslalom i vodstvo u ukupnom poretku

Hirscher sada vodi u ukupnom poretku sa 1355 bodova, a slijedi Beat Feuz sa 1330. Treći je Aksel Lund Svindal sa 1131 bodom, a Ivica Kostelić ima 1064 boda

ArhivaArhivaNa završnici Svjetskog kupa u Schladmingu danas je u veleslalomu pobijedio 23-godišnji austrijski skijaš Marcel Hirscher, koji je ujedno osvojio mali kristalni globus za najboljeg veleslalomaša, te je preuzeo vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Hirscheru je to bila deveta pobjeda ove sezone.

I preostala dva mjesta na postolju u današnjoj utrci pripala su Austrijancima, drugi je bio Hannes Reichelt (+0,19), a treće mjesto osvojio je Marcel Mathis (+0,55).

Dosad vodeći u ukupnom poretku Švicarac Beat Feuz, koji je uoči današnje utrke imao 75 bodova više od Hirschera, ostao je bez bodova u veleslalomu, završivši na 21. mjestu. Na završnici Svjetskog kupa samo 15 najboljih osvaja bodove.

Hirscher sada vodi u ukupnom poretku sa 1355 bodova, a slijedi Beat Feuz sa 1330. Treći je Aksel Lund Svindal sa 1131 bodom, a Ivica Kostelić ima 1064 boda.

U nedjelju u skijaši u posljednjoj utrci sezone voze slalom, a tu je Hirscher također jedan od glavnih favorita za pobjedu, dok Feuz u slalomu nema realnih izgleda za osvajanje bodova.

Ivica Kostelić, koji će u nedjelju pokušati zadržati prvo mjesto u poretku slalomaša, nije nastupio u današnjoj utrci.

U Schladmingu je danas 37-godišnji Didier Cuche zaključio bogatu skijašku karijeru na sebi svojstven način, kao što priliči jednom od najboljih spustaša svih vremena i poznatom veseljaku. Spustio se niz stazu u skijaškoj opremi iz prve polovice 20. stoljeća i sa ruksakom na leđima uz ovacije gledatelja.

Skijaši su u ciljnoj ravnini pozdravili Cuchea njegovim zaštitnim znakom, poznatim skidanjem desne skije kada ju nogom zarotira u zrak i uhvati je rukom.

Tijekom karijere Didier Cuche je osvojio četiri mala kristalna globusa za najboljeg spustaša u Svjetskom kupu, te po jedan u superveleslalomu i veleslalomu. Ostvario je 21 pobjedu u Svjetskom kupu (12 u spustu, 6 u superveleslalomu i 3 u veleslalomu), a čak pet puta je slavio u spustu u Kitzbuehelu, po čemu je rekorder.

Vezane vijesti

Bez bitnih promjena u grčkim rezovima

Bez bitnih promjena u grčkim rezovima

Čelnik euroskupine Jean-Claude Juncker je u razgovoru u utorak na austrijskom državnom radiju O1 rekao da neće biti dubinskih promjena u programu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika