17.03.2012. / 21:37

Autor: Hina

Protiv Erdogana 25.000 prosvjednika

Alavitski, kurdski i armenski predstavnici su pozvali na prosvjede protiv dodjele nagrade Steiger turskom premijeru Erdoganu, a nastojali su ukazati i na kršenja ljudskih prava koje čini Ankara

ArhivaArhivaOko 25.000 ljudi okupilo se u subotu u njemačkom gradu Bochumu prosvjedujući protiv turskog premijera Recepa Tayyipa Erdogana koji je u subotu otkazao put u Njemačku gdje mu je trebala biti uručena nagrada za snošljivost, prema podacima njemačke policije.

Skupovi i prosvjedi, koje su organizirale razne zajednice, odvijali su se mirno, precizirala je policija Bochuma.

Najbrojniji je bio skup njemačkih alavita koji su defilirali tim gradom u kojem živi veliki broj Turaka, prema istom izvoru.

Regionalni državni kanal WDR je prenio da su brojni sudionici stigli iz susjednih zemalja, Francuske i Belgije, a okupljali su se na stadionu Bochuma.

Alavitski, kurdski i armenski predstavnici su pozvali na prosvjede protiv dodjele nagrade Steiger turskom premijeru Erdoganu, a nastojali su ukazati i na kršenja ljudskih prava koje čini Ankara.

Posebice zamjeraju ugnjetavanje manjina u Turskoj.

Erdogan je otkazao put u Njemačku zbog pogibije 12 turskih vojnika u petak u padu helikoptera u Afganistanu, prema službama premijera.

Trebao je primiti nagradu Steiger u ime turskog naroda prigodom 50. godišnjice potpisivanja njemačko-turskog sporazuma o "radnicima-gostima" kojim je omogućeno stotinama tisuća Turaka da dođu raditi u Njemačku.

Blizu 3 milijuna Turaka danas živi u Njemačkoj, među kojima su bitno zastupljeni alaviti.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika