19.03.2012. / 09:28

Autor: Nacional.hr

Papademos:

Grčka je na putu oporavka

Istaknuo je kako je većina Grka, unatoč glasnim prosvjedima protiv mjera štednje, ipak spremna učiniti sve kako bi njihova zemlja ostala dio eurozone

Lucas PapademosLucas PapademosMilijarde eura bile su potrebne kako bi se Grčka spasila od propasti. No, čini se kako je europska financijska pomoć ipak urodila plodom.

Grčki premijer Lucas Papademos uvjeren je kako je Grčka na pola puta do oporavka te kako će za dvije godine ostvariti pozitivan gospdoarski rast.

Istaknuo je kako je većina Grka, unatoč glasnim prosvjedima protiv mjera štednje, ipak spremna učiniti sve kako bi njihova zemlja ostala dio eurozone. Dodao je i kako je njegova vlada spremna učiniti sve kako bi provela reforme i izbjegla novo restrukturiranje dugova.

Unatoč tim optimističnim najavama, Papademos je realan. Naglašava kako Grčka još uvijek nije izašla iz opasnog područja te će joj vjerojatno trebati daljnja međunarodna financijska pomoć. Poglavito ukoliko se do 2015. godine ne uspije vratiti na međunarodno financijsko tržište.

Vezane vijesti

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Grčka želi smanjenje poreza, dodatnu pomoć za sirotinju i nezaposlene, zamrzavanje otpuštanja u javnom sektoru i više vremena za rezanje deficita,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika