19.03.2012. / 10:24

Autor: Nacional.hr

Proceduralna pogreška

Prekinuto suđenje Tomislavu Merčepu

Merčepa se tereti da je osobno naredio nezakonito uhićenje, mučenje i ubojstva civila sa zagrebačkog, kutinskog i pakračkog područja u jesen 1991. godine kada je bio savjetnik i zapovjednik pričuvne postrojbe MUP-a

Tomislav MerčepTomislav MerčepSuđenje za ratni zločin Tomislavu Merčepu prekinuto je te će biti nastavljeno sljedećeg ponedjeljka zbog proceduralne pogreške.

Kako piše tportal, predsjednik sudskog vijeća Zdravko Majerović previdio je da je jedna od članica vijeća, Jadranka Mandušić tijekom istrage ispitivala jednog od svjedoka te je nije odstranio iz vijeća.

Time se krši procedura, pa će sud do sljedećeg ročišta koje je zakazano za tjedan dana morati imenovati novog člana vijeća. To bi značilo i ponovni početak suđenja, osim ako se sve strane ne dogovore kako će prihvatiti onaj dio postupka koji je već proveden.

To bi značilo da bi se samo pročitali iskazi svjedoka koji su u petak svjedočili te ne bi morali ponovno svjedočiti.

Podsjetimo, Merčepa se tereti da je osobno naredio nezakonito uhićenje, mučenje i ubojstva civila sa zagrebačkog, kutinskog i pakračkog područja u jesen 1991. godine kada je bio savjetnik i zapovjednik pričuvne postrojbe MUP-a.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

registracija
30/12/08

csiki, 19.03.12. 11:52

Pocelo je po obicaju ovo pozoriste vec je poznato, tako su oslobodjenje ubojice u slucaju Zec trebalo bi izmislite nesto novo. Ova metoda je vec poznata u skandalima svetskog sudstva


registracija
23/12/11

jebokomunjare, 19.03.12. 13:53

kriv je jer nije dovrsio posao do kraja.......


registracija
2/1/11

prohujalo, 20.03.12. 11:04

Interesantno, slucaj Mercep, vec i vrapci znaju.....ali nase pravosude ne......jer ako se krene, mozda bi mogle i velike ribe da uskoce u mrezu......a to bas nije lijepo..........a ako krene i dalje mozda bi biraci mogli i da shvate stosta u vezi"Dovinskog rata", zato je najbolje da sve padne u zaborav??????


registracija
9/2/12

bobance, 20.03.12. 12:22

Da si Ti nama ziv tako Slogiran, Bog te kaznio zivotinjo, i ne vidis kakav si smradu .


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika