20.03.2012. / 09:41

Autor: Hina

Sarkozy najpopularniji u posljednje dvije godine

Tri ankete kuće Ifop pokazale su da je Sarkozy u prednosti pred socijalističkim kandidatom za predsjednika Francoisom Hollandom, ali sve ankete vodećih anketarskih kuća pokazuju da će sadašnji predsjednik izgubiti u drugom krugu izbora 6. svibnja

ArhivaArhivaFrancuski predsjednik Nicolas Sarkozy dostigao je najvišu razinu popularnosti u posljednje dvije godine, pokazuju rezultati anketa objavljeni u ponedjeljak.

Anketa pokazuje da je 40 posto ispitanika pokazalo da ima pozitivno mišljenje o sadašnjem predsjedniku, što je za dva postotna boda više nego u veljači a skoro 10 postotnih bodova više od rezultata zabilježenog početkom godine koji je bio najniži od 2010. godine.

Tri ankete kuće Ifop pokazale su da je Sarkozy u prednosti pred socijalističkim kandidatom za predsjednika Francoisom Hollandom, ali sve ankete vodećih anketarskih kuća pokazuju da će sadašnji predsjednik izgubiti u drugom krugu izbora 6. svibnja.

Ustavno vijeće potvrdilo je deset kandidatura za prvi krug francuskih predsjedničkih izbora raspisanih za 22. travnja, rekao je u ponedjeljak predsjednik vijeća Jean-Louis Debre.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika