20.03.2012. / 16:27

Autor: Hina

Ulazak Hrvatske u EU je važan korak

Približavanje zemalja zapadnog Balkana Europskoj uniji od velike je važnosti, a ulazak Hrvatske u Uniju važan korak, istaknuli su u utorak u Beču austrijski ministar vanjskih poslova Michael Spindelegger i njegov slovenski kolega Karl Erjavec.

Michael SpindeleggerMichael SpindeleggerPribližavanje zemalja zapadnog Balkana Europskoj uniji od velike je važnosti, a ulazak Hrvatske u Uniju važan korak, istaknuli su u utorak u Beču austrijski ministar vanjskih poslova Michael Spindelegger i njegov slovenski kolega Karl Erjavec.

Ulazak Hrvatske u EU je važan korak, ali "ni drugi se ne smiju izgubiti iz vida", kazao je nakon sastanka s Erjavcem Spindelegger.

Hrvatsko članstvo u Uniji je važno, jer regiji zapadnog Balkana treba dodatni poticaj za provođenjem daljnjih reformi, smatra šef slovenske diplomacije.

Spindelegger i Erjavec kazali su da Austrija i Slovenija imaju "odlične odnose", a slovenski ministar posebno je istaknuo da je Austrija važan trgovinski partner Slovenije.

Austrija želi sa Slovenijom i unutar europske obitelji usko surađivati, rekao je Spindelegger dodajući da još "ima otvorenih pitanja između dviju zemalja, ali odnosi su odlični".

Dvojica ministara razgovarala su i o pitanjima slovenske manjine u Austriji i austrijske manjine u Sloveniji.

Erjavec, kojem je posjet Austriji drugi službeni posjet od preuzimanja dužnosti a do kojeg je došlo samo dan nakon posjeta Hrvatskoj, sastao se u utorak i s austrijskim predsjednikom Heinzom Fischerom.

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

registracija
10/2/12

Hazu, 20.03.12. 16:50

Potkrijepi to sa 200 tisuća radnih mjesta i strpavanjem kradezeovaca i sdp ovaca u pržun


registracija
9/3/10

nostradurus, 20.03.12. 17:02

:-)). Još će mo mi suze lijevati zbog toga.
sites.google.com/site/financijskisustav/europska-unija


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika