22.03.2012. / 14:25

Autor: Nacional.hr

HUS i Sindikat metalaca traže sastanak s Vladom oko brodogradilišta

"Stoga zahtjevamo da čim prije, a predlažemo početkom sljedećeg tjedna, organizirate sastanak s predstavnicima sindikata koji djeluju u brodogradnji na kojem bi se sveobuhvatno raspravile posljedice donesenih odluka i planovi daljnjih aktivnosti Vlade u ovoj za hrvatsko gospodarstvo iznimno važnoj djelatnosti", piše u pismu

Radimir Čačić (Pixsell)Radimir Čačić (Pixsell)Hrvatska udruga sindikata i Sindikat metalaca Hrvatske - Industrijski sindikat poslali su otvoreno pismo potpredsjedniku Vlade i ministru gospodarstva Radimiru Čačiću vezano uz privatizaciju brodogradilišta, piše HRT.

"Tražimo da po donošenju odluke o prihvatljivosti ponuda za privatizaciju brodogradilišta, sukladno Vašim prethodnim najavama, upriličite sastanak sa predstavnicima sindikata koji djeluju u brodogradnji.

Odluke o privatizaciji brodogradilišta od životnog su interesa za potpisnike ovog zahtjeva, gradove i regije u kojima je prisutna brodograđevna djelatnost te smatramo da ne bi bilo u ničijem interesu da o donesenim odlukama, njihovoj provedbi i daljnjim povezanim aktivnostima Vlade RH, raspravljamo putem medija.

Stoga zahtjevamo da čim prije, a predlažemo početkom sljedećeg tjedna, organizirate sastanak s predstavnicima sindikata koji djeluju u brodogradnji na kojem bi se sveobuhvatno raspravile posljedice donesenih odluka i planovi daljnjih aktivnosti Vlade u ovoj za hrvatsko gospodarstvo iznimno važnoj djelatnosti", piše u pismu kojeg su potpisali predsjednik HUS-a Ozren Matijašević i SMH-IS Vedran Dragičević.

Oglasio se i povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske u 3. maju Juraj Šoljić. "Vladina odluka da traži novo rješenje za privatizaciju i preustroj 3. maja u skladu je sa zahtjevom sindikata za opstankom brodograđevne djelatnosti u tom brodogradilištu", rekao je Šoljić.

Istaknuo je kako je Uprava 3. maja izvijestila sindikat o prošlotjednom početku izrade novog plana preustroja tog brodogradilišta u tri verzije u slijedeće dvije godine. "Planovi moraju uključiti smanjenje kapaciteta i 40-postotno sudjelovanje vlasnika u troškovima preustroja", nastavlja Šoljić, koji je pozvao na informiranost o Vladinim odlukama.

Podsjetimo kako je na današnjoj sjednici Vlada odlučila da brodogradilište Kraljevica ide u stečaj, prihvaćena je ponuda tvrtke DIV za kupnju Brodosplita, a za 3. maj Vlada traži novo rješenje za privatizaciju i preustroj. Uljanik će se privatizirati se po modelu radničkog dioničarstva.

Vezane vijesti

'Nema više naplaćivanja opomena'

'Nema više naplaćivanja opomena'

Vlada je Hrvatskom saboru uputila Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu. Prema riječima prvog potpredsjednika i ministra gospodarstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika