23.03.2012. / 17:23

Autor: Hina

Pusić: Odluke o brodogradnji donesene u suradnji s EK

Europska komisija je do u detalje upoznata s planovima vlade u vezi s brodogradilištima i Hrvatska tu ne očekuje nikakav problem, izjavila je u petak u Bruxellesu hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić.

Vesna PusićVesna PusićEuropska komisija je do u detalje upoznata s planovima vlade u vezi s brodogradilištima i Hrvatska tu ne očekuje nikakav problem, izjavila je u petak u Bruxellesu hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić.

"Europska komisija je do u detalje upoznata s planovima vlade za Brodosplit i Kraljevicu, trogirsko brodogradilište i 3. maj. To je rađeno u suradnji s Europskom komisijom i tu ne očekujem nikakav problem. Pitanje brodogradilišta trebalo je biti riješeno još 2006. godine kada su rađene i plaćene studije o tome kako ih restrukturirati, međutim ništa nije bilo napravljeno i sada je to konačno učinjeno", rekla je ministrica Pusić, koja je u Bruxellesu sudjelovala na sastanku ministara vanjskih poslova zemalja članica EU-a.

Govoreći o izviješću o monitoringu koje bi sljedeći mjesec trebala objaviti Europska komisija, ministrica Pusić je istaknula kako će taj dokument shvatiti kao poruku što treba učiniti za sveobuhvatno izviješće o monitoringu u listopadu ove godine.

"To će biti važno izviješće jer će ukazati na one točke na koje naročito moramo paziti za sljedeće, sveobuhvatno izviješće u listopadu. Za nas će to biti poruka državnoj upravi na koje se teme trebao posebno obratiti pozornost za sveobuhvatno izviješće", rekla je hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova.

Hrvatska je do ulaska u EU 1. srpnja 2013. godine pod nadzorom Europske komisije, koja prati kako Zagreb ispunjava obveze preuzete tijekom pristupnih pregovora. U travnju će Komisija objaviti monitoring tablice za tri najvažnija poglavlja o kojima se izviješće sastavlja svakih šest mjeseci - Pravosuđe i temeljna prava, Pravda, sloboda i sigurnost i Tržišno natjecanje. U listopadu će Komisija objaviti sveobuhvatno izviješće o monitoringu kojim su obuhvaćena sva poglavlja.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 23.03.12. 20:09

Budalasta ženo RH još nije u EU (fala Bogu - nadam se kak nigdar ni nebu) i ne treba slijediti sve EU stramputice i uvlačiti se EU u guzicu ko "rubača v rit" (kak velimo mi Zagorci).
To tvoje budalasto i ničim izazvano uvlačenje nas samo u Siriji košta 20 milijardi kuna, a ovo u Iranu bumo isto platili mi Hrvati kak doprinos tvojem bolesnom narcisoidizmu!
Glupaćo u ovom kratkom vremenu napravila si štete ko malo tko u povijesti ove jadne zemlje!
Hitno te treba eliminirati iz politike na bilo koji način glupa debeloguza babetino!!


registracija
30/11/10

jato, 23.03.12. 21:03

Lujo1,

Molim te Lujo nemoj vrijeđati glupe ljude nazivajući ovu spodobu glupom,....


registracija
23/12/11

jebokomunjare, 23.03.12. 21:31

EK odlucuje o Hrvatskoj PRIVREDI::::he.he.he... a Hravti nek Placaju one na Zavodu za Nezaposlene.he.he.he


registracija
27/8/09

Lujo1, 23.03.12. 22:07

"jato, 23.03.12. 21:03"

Je, jato - ispričavam se!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika