25.03.2012. / 20:29

Autor: Hina

Zidane najpopularniji francuski sportaš

Nogometna legenda Zinedine Zidane najopularniji je sportaš u Francuskoj prema istraživanju tjednika Le Journal du Dimanche. Premda je 'Zizou' već osam godina u nogometnoj mirovini uvjerljivo je pobijedio u anketi u kojoj je sudjelovalo više od tisuću osoba.

Zinedine ZidaneZinedine ZidaneNogometna legenda Zinedine Zidane najopularniji je sportaš u Francuskoj prema istraživanju tjednika Le Journal du Dimanche. Premda je 'Zizou' već osam godina u nogometnoj mirovini uvjerljivo je pobijedio u anketi u kojoj je sudjelovalo više od tisuću osoba.

Zidane je slavio ispred relijaša Sebastiana Loeba i bivšeg tenisača Yannicka Noaha. Zanimljivo, 13 od 25 najpopularnijih sportaša su asevi iz prošlosti. Među njima je i bivši atletičar 91-godišnji Alain Mimoun koji zatvara TOP 10. Loeba može utješiti kako je najpopularniji među aktivnim sportašima ispred tenisača Joa Wilfrieda Tsonge i ragbijaša Sebastiana Chavala.

"Francuska javnost cijeni njihove sportske dosege bez obzira koliko je vremena prošlog od odlaska u sportsku mirovinu. To su junaci francuskog sporta," kazao je sportski marketinški stručnjak Gilles Dumas. Među sportašima najzastupljeniji su biciklisti, a zatim slijede nogometaši i tenisači.

NAJPOPULARNIJI SPORTAŠI:

NAJPOPULARNIJI AKTIVNI SPORTAŠI

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika