26.03.2012. / 18:31

Autor: Hina

Milanović: Nikakva službena odluka Vlade o Petrokemiji nije donesena

Predsjednik Vlade Zoran Milanović izjavio je danas da nikakva službena odluka Vlade o privatizaciji kutinske Petrokemije nije donesena.

Zoran MilanovićZoran MilanovićPredsjednik Vlade Zoran Milanović izjavio je danas da nikakva službena odluka Vlade o privatizaciji kutinske Petrokemije nije donesena.

"U ovom trenutku nikakva službena odluka Vlade vezano za Petrokemiju nije donesena. Ali razgovara se o svemu za što smatramo da može biti dobro za Hrvatsku, da može biti dobro za ukupno gospodarsko stanje u Hrvatskoj. To je obaveza koju imamo, to je naša odgovornost i to je posao koji ćemo raditi. Postoje stvari koje ne idu u privatizaciju, koje su strateški resursi, kao što je JANAF, naftovodi, plinovodi, vode, šume, distribucija električne energije. I s druge strane postoje trgovačka društva koja djeluju na tržištu. Oni mogu biti kandidati za kvalitetnu privatizaciju, za strateške partnere koji će donijeti kapital i znanje. Ali ponavljam, nikakva odluka nije donesena. Kada će se odluke donositi njima će prethoditi cjelovit prikaz i elaborat za svako od područja o kojem se razgovara", prenosi t-portal izjavu premijera Milanovića.

Zabrinuti medijskim napisima o navodnoj namjeri hrvatske Vlade da proda svoj vlasnički udio u kutinskoj Petrokemiji, Samostalni sindikat energetike, kemije i nemetala (EKN) u toj tvrtki uputio je jučer najvišim državnim dužnosnicima pismo kojim od njih traži odgovore u vezi s privatizacijom Petrokemije.

Sindikat u pismu podsjeća na obveze koje je vlada preuzela potpisom "Sporazuma o načinu privatizacije Petrokemije d.d." od 28. kolovoza 1998. kojim se obvezala na kupnju dionica koje joj ponude privatizacijski investicijski fondovi (PIF), pojedinačni imatelji kupona i dioničari društva sve dok ne stekne najmanje 51 posto vlasništva kutinske Petrokemije, kao i na važeću odluku Hrvatskoga sabora o popisu trgovačkih društava od posebnog državnog interesa.

Uprava Petrokemije danas je tim povodom izvijestila da nema nikakvih saznanja niti je u posjedu materijalnih činjenica o procesu privatizacije te kutinske tvrtke.

Prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić izjavio je danas Hini, nakon posjeta Rusiji, da će se, dođe li do odluke hrvatske vlade o privatizacijskim procesima, javiti nekoliko ruskih tvrtki.

"Takav interes je iskazan na svim privatizacijskim procesima na kojima će Vlada donijeti odluke. Ako takve odluke budu donesene, one će biti objavljene javno", napominje Čačić.

Po njegovim riječima, ovog trenutka osim učešća u Plominu i Sisku potencijalno su to još Petrokemija i proces privatizacije Hrvatske poštanske banke.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

registracija
26/2/12

okvardz, 27.03.12. 10:17

pa zoki saznati ćeš i vidjeti da je donešena.jer mora biti donešena. kako ćete iz gliba, nažalost ni sam nisi svjestan u što ste ušli.STRUKTURU DRŽAVE NE POPRAVLJATE I TONEMO S STILOM SVE DUBLJE I DUBLJE. turizam je samo mali segment.MORAMO SVI RADITI I PRI TOME BITI ŠTEDLJIVI I EFIKASNI DA BI IZIŠLI IZ OVOGA BLATA. TUĐMAN JE SA SVOJIM MAGARCIMA OKO SEBE GURNUO U BLATO RH DUBLJE NEGO ŠTO I SAMI JOŠ MOŽEMO NASLUTITI.


registracija
26/2/12

okvardz, 27.03.12. 10:19

a što je najgore od svega toga HRVATI su izgubili povjerenje sve što nosi nazim made in croatia, mislim na politiku i sve što dolazi iz centra zagreba. bilo to s desna i s lijeva.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika