27.03.2012. / 13:12

Autor: Nacional.hr

'Hrvatska novinska fotografija 2011.' - Proglašeni pobjednici

Senčar Damir, HINA-fotografija godineSenčar Damir, HINA-fotografija godineZagreb, 26. ožujka 2012.- Danas je u Novinarskom domu održana 9. svečana dodjela nagrada natječaja „Hrvatska novinska fotografija". U prepunoj dvorani proglašeni su pobjednici po kategorijama:

Događaj - Damir Senčar / HINA

Svakodnevni život - Darko Mihalić / GLOBUS

Reportaža - Damir Senčar / HINA

Portret - Željko Hladika / PIXSELL

Kultura i umjetnost - Maja Prgomet / SPLITSKI PORTAL

Sport - Božo Vukičević / CROPIX

Priroda i okoliš - Stipe Surać

Autor „Fotografije godine" je Damir Senčar iz agencije Hina. Događaju su prisustvovale brojne osobe iz svijeta medija, kulture i politike, koje su došle dati podršku profesionalnoj novinskoj fotografiji. Predsjednik Zbora fotoreportera Hrvatske Igor Nobilo otvorio je svečanost riječima: „Svake godine iznova promoviramo fotoreportersku struku, izvrsnost u radu i kreativnost u službi prenošenja vijesti". Gradonačelnik Milan Bandić uručio je nagradu „Pavao Cajzek" u kategoriji Svakodnevni život, a gospođa Zrinka Vrabec Mojzeš, savjetnica Predsjednika za društvene djelatnosti, nagradu Fotografije godine.

Sto najboljih radova profesionalnih fotoreportera biti će objavljeno u godišnjoj fotomonografiji Pobjednik, Fina-TalajićPobjednik, Fina-Talajićte na putujućoj izložbi koja posjećuje desetak gradova diljem Hrvatske. Svih 100 fotografija natječaja „Hrvatska novinska fotografija" po kategorijama možete pogledati na stranicama www.fotoreporteri.hr kao i na Facebook stranicama Zbora fotoreportera. U prilogu su pobjedničke fotografije, ako želite svih 100 fotografija zatražite ih na zbor@fotoreporteri.hr

Na svečanoj dodjeli nagrada proglašeno je i 10 finalista te glavni pobjednik natječaja „male stvari puno znače", koji je osmišljen u sklopu projekta „Hrvatska novinska fotografija" i pod glavnim pokroviteljstvom Financijske agencije. Fotograf Dalibor Talajić iz Rovinja, sa svojom zanimljivom crno-bijelom fotografijom nazvanom Skok, odnio je glavnu nagradu. Gospodin Karlo Seleši, voditelj Ureda za korporativne komunikacije Fine, izrazio je zadovoljstvo pristiglim radovima te interesom javnosti.

Više o natječaju te fotografije s natječaja „Male stvari puno znače" pogledajte na www.fina.hr, www.fotoreporteri.hr te na Facebook stranici „male stvari puno znače".

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika