28.03.2012. / 12:29

Autor: Nacional.hr

Statistika je neumoljiva

Sve ide gore, samo plaće ne

Dovoljno je istaknuti kako je prosječna plaća u siječnju 2012. godine iznosila 5463 kune, što je 30 kuna manje nego u prosincu

Građanima je sve teže podmirivati svoje obvezeGrađanima je sve teže podmirivati svoje obvezeDržavni zavod za statistiku objavio je statističke podatke za siječanj 2012. godine koji pokazuju pogoršanje životnih uvjeta za građane.

Ono što većina građana osjeća u svojim kućnim budžetima sada je dobilo i službenu potvrdu. Prosječne plaće opadaju iz mjeseca u mjesec, a uvođenje novih poreznih razreda dodatno je smanjilo plaće građana srednjeg sloja.

Dovoljno je istaknuti kako je prosječna plaća u siječnju 2012. godine iznosila 5463 kune, što je 30 kuna manje nego u prosincu.

S druge strane rastu cijene energenata i hrane, a sindikati upozoravaju kako je građanima sve teže spajati kraj s krajem. Doda li se tome najava minsitra financija Slavka Linića o poskupljenju plina i električne energije te poskupljenje naftnih derivata, jasno je da građanima standard rapidno opada.

Stoga ne iznenađuju podaci iz Fine prema kojima je zbog neizvršenih osnova za plaćanje, 31. siječnja 2012. godine, bilo je blokirano 211.234 građanina, a iznos njihova duga iz osnova, iznosio je 13,2 milijarde kuna.

Iako iz Vlade poručuju kako će građanima biti bolje za šest mjeseci do godinu dana, kada se gospodarstvo pokrene, upozoravaju i kako će vjerojatno prije toga građanima biti još gore.

Vezane vijesti

'Povezivanje je ključ uspjeha'

'Povezivanje je ključ uspjeha'

Na danas održanom okruglom stolu „Leading Through Connections" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke IBM Hrvatska, potaknuta je… Više

Komentari

registracija
30/11/10

jato, 28.03.12. 16:36

Ovo nije istina, novinari lažu.
Otvoreno je 50000 novih radnih mjesta, građani su porezno rasterećeni, umjesto Save i Drave teku med i mlijeko, evo baš natočih gorivo i gle....,)), bit ću u novinama kao neki dan oni iz Saudijske A. gdje je za 18 kn natočio 48 litara,.....raj smo na zemlji, milina, samo što to novinari lažu i prikrivaju a naši nam političari žele otvoriti oči a mi kao da još spavamo i nevidimo.
Nije sve tako crno kao što pričaju, ovi radnici što štrajkaju?,...ma ne to se odigrava filmski set, to su statisti koji žele biti na platnu....
Nezaposlenost,skupoća,preživljavanje, nemojte koristiti te rijeći jer one ne oslikavaju našu zemlju...,;)


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika