29.03.2012. / 12:59

Autor: Hina

U Gruziji fontana iz koje teče alkohol

Vlasti u Gruziji se nadaju da će privući turiste izgradnjom fontane u Batumiju iz koje će jednom tjedno umjesto vode teći alkohol.

Foto: Duško Marušić/PIXSELLFoto: Duško Marušić/PIXSELLVlasti u Gruziji se nadaju da će privući turiste izgradnjom fontane u Batumiju iz koje će jednom tjedno umjesto vode teći alkohol.

Fontana se gradi na vrhu novog tornja u Batumiju, crnomorskom turističkom središtu, a iz nje će teći gruzijska "čača", rakija na bazi grožđa slična talijanskoj grapi, izjavio je gradonačelnik Robert Čkaidze na gruzijskoj televiziji.

"Jednom tjedno, od 10 do 15 minuta, čača će teći iz te fontane umjesto vode. Turisti će imati priliku probati to tradicionalno gruzijsko piće", kazao je.

Turizam je važan izvor prihoda u ovoj siromašnoj bivšoj sovjetskoj republici gdje vinogradarstvo predstavlja važnu industriju.

Novi toranj u Batumiju, u maurskom stilu i visine 25 metara, trebalo bi biti završen do kraja ljeta. U njemu će biti uredi i turistički informativni centar, javila je gruzijska televizija.

Vezane vijesti

Marihuana s državnim pečatom

Marihuana s državnim pečatom

Urugvajska vlada objavila je prijedlog zakona kojim želi ozakoniti i nadzirati tržište marihuane, ocjenjujući da je ta droga manje opasna od crnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika