29.03.2012. / 13:09

Autor: Hina

Švedski ministar odstupio zbog saudijske tvornice oružja

Švedski ministar obrane u četvrtak je, nakon višetjednih pritisaka, podnio ostavku pošto je objavljeno da Švedska planira pomoći Saudijskoj Arabiji u gradnji tvornice oružja.

Sten TolgforsSten TolgforsŠvedski ministar obrane u četvrtak je, nakon višetjednih pritisaka, podnio ostavku pošto je objavljeno da Švedska planira pomoći Saudijskoj Arabiji u gradnji tvornice oružja.

Prodaja oružja Saudijskoj Arabiji izazvala je kritike u zemlji koja se ponosi zalaganjem za ljudska prava, a vijest o pomoći u izgradnji tvornice izazvala je bijes javnosti.

Ministar obrane Sten Tolgfors "preživio" je u ožujku prva izvješća kako državna agencija za razvoj naoružanja FOI planira pomoći Saudijskoj Arabiji, rekavši da za to nije znao i da je FOI prekoračio ovlasti.

Manjinska vlada desnog centra, koja se sastoji od četiriju stranaka, izgubila je na popularnosti nakon što su oporbeni socijaldemokrati izabrali novog popularnog čelnika.

Vezane vijesti

Pianigiani dao ostavku

Pianigiani dao ostavku

Simone Pianigiani dao je ostavku na dužnosti trenera Montepaschija, s kojim je u šest sezona provedenih u klubu osvojio jednako toliko naslova… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika