29.03.2012. / 13:45

Autor: Nacional.hr

Milanović: Nećemo bježati od nepopularnih odluka

Izmijenjene su i odluke o naknadama za organiziranje tržišta električne energije i tržišta plina, kojima su, prema riječima ministra Čačića, značajno smanjene te naknade, čime se smanjuju troškovi nadgradnje i pomaže konkurentnost hrvatskog gospodarstva

Zoran MilanovićZoran MilanovićPremijer Zoran Milanović se, u uvodnom dijelu sjednice Vlade, osvrnuo na prvih sto dana njegovog kabineta.

"Sto dana je premalo i prekratko da bi izvlačili bilo kakve velike zaključke. Iako svi govore da rade, mi donosimo odluke, rekao je premijer. Vlada je u kratkom vremenu donosila odluke od kojih neke nisu popularne i nekim ljudima trenutno ne čine dobro", kazao je predsjednik Vlade. "No, vjerujemo da će takve odluke srednjoročno i dugoročno biti korisne. Alternativa je nedonošenje odluka i bježanje od problema, a takvi nismo i nećemo biti", dodao je.

Između ostalog, Vlada je raspravljala o Prijedlogu odluke o izmjeni Odluke o najvišoj razini cijene plina za povlaštene kupce.

"Javnost je već obaviještena da se priprema povećanje cijena energenata na koje zbog porasta na svjetskom tržištu ni uz najbolju volju ne možemo utjecati", kazao je prvi potpredsjednik Radimir Čačić. "Zato smo odlučili još mjesec dana držati istu cijenu plina za povlaštene kupce", dodao je.

Izmijenjene su i odluke o naknadama za organiziranje tržišta električne energije i tržišta plina, kojima su, prema riječima ministra Čačića, značajno smanjene te naknade, čime se smanjuju troškovi nadgradnje i pomaže konkurentnost hrvatskog gospodarstva.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika