30.03.2012. / 13:21

Autor: Totalsport

Formula 1 se vraća u Francusku

VN Francuske bi se trebala održavati svake druge godine, izmjenjujući se s VN Belgije koja se vozi na stazi Spa-Francorchamps

Foto: Ilustracija (Reuters)Foto: Ilustracija (Reuters)Formula 1 trebala bi se vratiti u Francusku 2013. godine, a domaćin utrke će biti staza Paul Ricard u Le Castelletu.

Službeno bi ovu vijest trebao potvrditi francuski premijer Francois Fillon prilikom posjeta Le Castelletu. Dakako, uključenje Velike nagrade Francuske u kalendar Svjetskog prvenstva mora potvrditi i Međunarodna automobilistička federacija (FIA), ali to bi trebala biti samo formalnost budući da su Francuzi sve dogovorili s prvim čovjekom Formule 1 Bernieom Ecclestoneom.

VN Francuske bi se trebala održavati svake druge godine, izmjenjujući se s VN Belgije koja se vozi na stazi Spa-Francorchamps. U Le Castelletu su se utrke Formule 1 održavale od 1971. do 1990., kada je domaćinstvo preuzeo Magny-Cours u kojem je najelitniji autosport ostao do 2008. godine.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika