03.04.2012. / 19:54

Autor: Hina

Turska: UN neizravno podupire ugnjetavanje u Siriji

Turski premijer Tayyip Erdogan optužio je u utorak Vijeće sigurnosti UN-a da neizravno podupire ugnjetavanje naroda u Siriji time što nije usvojilo jedinstveno stajalište prema stanju u toj zemlji.

Tayyip ErdoganTayyip ErdoganTurski premijer Tayyip Erdogan optužio je u utorak Vijeće sigurnosti UN-a da neizravno podupire ugnjetavanje naroda u Siriji time što nije usvojilo jedinstveno stajalište prema stanju u toj zemlji.

Ranije u bliskim odnosima sa Sirijom Turska je postala oštra kritičarka predsjednika Bašara al Asada zbog jednogodišnjeg nasilja nad političkim protivnicima i pozvala je sirijskog vođu da ode s vlasti.

"Time što nije donijelo odluku Vijeće sigurnosti UN-a neizravno je pružilo potporu ugnjetavanju. Gledati vezanih ruku kako sirijski narod umire svaki dan znači pružati potporu ugnjetavanju", kazao je Erdogan.

U veljači turski je premijer opisao kineski i ruski veto rezolucije UN-a o Siriji kao "fijasko civiliziranog svijeta".

Rusija i Kina do sada su blokirale dvije rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a kojima se osuđuje Asad zbog slanja vojske na civile.

Vezane vijesti

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan upozorio je u utorak da će njegova zemlja uzvratiti svaki put kada Sirija povrijedi njezinu granicu, pošto je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika