05.04.2012. / 12:30

Autor: Nacional.hr

Obveze brodogradilišta Vlada pretvorila u državni dug

"Uvjeti su dvije godine počeka i četverogodišnja otplata. Postigli smo povoljnije uvjete jer je izbačena jednokratna naknada od 1,7 posto po kreditu, a sama kamata je skoro jedan posto povoljnija nego što su imala brodogradilišta", rekao je Linić

Slavko Linić (Pixsell)Slavko Linić (Pixsell)Ministar financija, Slavko Linić izvjestio je javnost kako je Vlada s bankom Credit Suisse ishodila znatno povoljnije uvjete o vraćanju duga koja su stvorila brodogradilišta 3. maj, Brodosplit i Brodotrogir od onih uvjeta koje su ona ranije potpisala.

Linić je istaknuo kako je Vlada donijela odluku o preuzimanju kreditnih obveza hrvatskih brodogradilišta prema banci Credit Suisse ukupnog iznosa 1,837 milijardi kuna. Vlada je u sklopu procesa restrukturiranja izdala jamstvo za kredite brodogradilišta i pretvorila ih u državni dug.

"Uvjeti su dvije godine počeka i četverogodišnja otplata. Postigli smo povoljnije uvjete jer je izbačena jednokratna naknada od 1,7 posto po kreditu, a sama kamata je skoro jedan posto povoljnija nego što su imala brodogradilišta", rekao je Linić.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika