05.04.2012. / 13:14

Autor: Nacional.hr

CRO Demoskop:

Splasnuo optimizam

Dodajmo kako je u prvom istraživanju u veljači Vlada za svoj rad od hrvatskih državljana ocijenjena s 3,1, da bi u ožujku ocjena pala na 2,94 u ožujku i sad na 2,69

Hrvatska VladaHrvatska VladaTvrtka Promocija plus provela je redovito mjesečno istraživanje javnog mnijenja i političkih preferencija 'CRO Demoskop'.

Vlada tako početkom travnja uživa potporu 58,3 posto hrvatskih državljana, što je za 3,8 posto slabija podrška od one prije mjesec dana. Istaknimo kako je početkom ožujka podrška je iznosila 61,9 posto, a prije dva mjeseca 69,3 posto. Vladinu politiku ne podržava 25,9 posto građana, u ožujku je taj postotak bio 23,6%, a u veljači 17,4 posto.

U usporedbi s prvim mjerenjem potpore politikama Vlade iz veljače ove godine najveći pad potpore zabilježila je gospodarska politika i to za 11,5 posto. S druge strane, podrška politici javnih financija porasla je za 0,8 i sad iznosi 34,8 posto.

Dodajmo kako je u prvom istraživanju u veljači Vlada za svoj rad od hrvatskih državljana ocijenjena s 3,1, da bi u ožujku ocjena pala na 2,94 i sad na 2,69. Predsjednik Josipović bilježi ocjenu od 3,74 što je blagi pad od onog zabilježenog početkom ožujka. Hrvatski sabor je za svoj rad ocijenjen najslabijom ocjenom od početka provedbe istraživanja CRO Demoskop i iznosi 2.61.

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 05.04.12. 14:25

Realna ocjena Vlade je 1. Jer sve ovo je mogla i stara Vlada. Nisu nam trebali izbori.
sites.google.com/site/financijskisustav/razdvajanje-stvaranja-i-posudivanja-novca


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika