05.04.2012. / 14:57

Autor: Hina

Čačić: Za 3. maj nekoliko ozbiljnih ponuđača

Za riječko brodogradilište 3. maj ima nekoliko ozbiljnih domaćih i stranih ponuđača, izjavili su prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić i ministar financija Slavko Linić nakon današnje sjednice Vlade, ističući da će Vlada pokušati naći nove kupce prema postojećem natječaju.

Radimir ČačićRadimir ČačićZa riječko brodogradilište 3. maj ima nekoliko ozbiljnih domaćih i stranih ponuđača, izjavili su prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić i ministar financija Slavko Linić nakon današnje sjednice Vlade, ističući da će Vlada pokušati naći nove kupce prema postojećem natječaju.

Imamo nekoliko vrlo ozbiljnih ponuđača, i domaćih i stranih, a njihova ćemo imena objaviti čim budemo spremni, kazao je novinarima Čačić.

Što se tiče jučerašnjeg sastanka u Bruxellesu, na kojem je bila njegova zamjenica Tamara Obradović Mazal, Čačić je rekao da Vlada nije dobila nikakvo upozorenje, već je stajalište Europske komisije da je Vlada "vrlo odgovorno pristupila razriješenju problema" s restrukturiranjem brodogradilišta.

Ministar financija Slavko Linić smatra kako pronalaženje novih kupaca nije "nemoguća misija". Vlada je odredila rok od 90 dana, što znači da smo razmotrili sve mogućnosti i da su potrebni dodatni razgovori i pripreme, dodao je Linić.

Saniranje brodogradnje i dalje će predstavljati ogroman teret za državni proračun, kaže Linić, jer plan restrukturiranja s novim vlasnikom znači i dodatne novce za sva brodogradilišta.

Brodogradilišta su postala "teška rana" u 20 godina samostalne Hrvatske, koja se mora podmiriti iz proračuna. To ne znači da treba staviti ključ u bravu nego treba završiti proces restrukturiranja, a to znači bitku za radna mjesta i odgovornost prema radnicima koji neće zadržati posao, kao i bitku za modernizaciju brodograđevne industrije, rekao je Linić.

Vlada je na svojoj sjednici 22. ožujka odlučila da se splitsko brodogradilište prodaje samoborskom DIV-u, ponude Danka Končara za Trogir i Kraljevicu su odbijene, pri čemu Kraljevica odlazi u stečaj, a za Brodotrogir, kao i za riječki 3. maj, traži se novo rješenje za privatizaciju i restrukturiranje.

Vezane vijesti

'Nema više naplaćivanja opomena'

'Nema više naplaćivanja opomena'

Vlada je Hrvatskom saboru uputila Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu. Prema riječima prvog potpredsjednika i ministra gospodarstva… Više

Komentari

registracija
30/11/10

jato, 05.04.12. 19:47

Gazimir sere kao i obično..


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika