07.04.2012. / 19:36

Autor: Hina

Video: Utrku Oxforda i Cambridgea prekinuo plivač u Temzi

Slavnu utrku veslačkih osmeraca Oxforda i Cambridgea neočekivano je u subotu prekinuo plivač u Temzi, javlja BBC.

Foto: TheboatraceFoto: TheboatraceSlavnu utrku veslačkih osmeraca Oxforda i Cambridgea neočekivano je u subotu prekinuo plivač u Temzi, javlja BBC.

Tradicionalna utrka, 158. po redu, trajala je oko deset minuta kada je čovjek u plivaćem kostimu počeo plivati preko rijeke i zamalo ga je udario čamac Oxforda. Sudac je prekinuo utrku i naložio da krene ispočetka s pola staze.

"Potpuno nevjerojatno. Zahvalni smo Matthewu Pinsentu (proslavljenom bivšem veslaču i jednom od sudaca utrke) što je primjetio čovjeka u rijeci. Mi smo prvo mislili da se radi o nekakvoj krhotini, olupini", kazao je glavni sudac John Garrett za BBC.

"Bilo je jasno da se ne želi maknuti nego da namjerno čeka da čamci stignu do njega, pa sam morao zaustaviti utrku i naložiti novi start", dodao je.

Neimenovana plivača, s osmijehom od uha do uha, iz rijeke je izvela policijska patrola i odvela ga u postaju. Potom je odlučeno da se utrka nastavi s pola staze. Prekid je trajao oko pola sata.

Na kraju je pobjedu odnio sastav Cambridgea te sada vodi sa 81-76 uz jednu neodlučenu utrku.

Posljednji je put utrka morala biti zaustavljena 2001. godine kada je došlo do sudara veslima dvaju čamaca.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika