09.04.2012. / 14:24

Autor: Hina

Grčka:

Eksplozija bombe u Ateni

Napadi zapaljivim bombama kućne izrade u Grčkoj su otkako je izbila financijska kriza česti, a policija okrivljuje anarhiste koji se protive mjerama štednje što su ih Grčkoj nametnuli strani vjerovnici u zamjenu za međunarodne kredite

IlustracijaIlustracijaZapaljiva bomba, podmetnuta prošle noći u jednu od zgrada ministarstva uprave Grčke u središtu Atene, napravila je veliku materijalnu štetu, objavila je policija.

Napadi zapaljivim bombama kućne izrade u Grčkoj su otkako je izbila financijska kriza česti, a policija okrivljuje anarhiste koji se protive mjerama štednje što su ih Grčkoj nametnuli strani vjerovnici u zamjenu za međunarodne kredite.

Na meti takvih napada obično su državne zgrade, banke, zgrade veleposlanstava i stranih tvrtki.

Krajem veljače pokušan je napad zapaljivom bombom na atenski metro. Odgovornost za to prošli je tjedan preuzela grupa "Pokret 12. veljače", čiji je naziv povezan s datumom kada je u skupštini izglasan novi paket mjera štednje na zahtjev EU-a i MMF-a.

Vezane vijesti

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Grčka želi smanjenje poreza, dodatnu pomoć za sirotinju i nezaposlene, zamrzavanje otpuštanja u javnom sektoru i više vremena za rezanje deficita,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika