09.04.2012. / 16:02

Autor: Hina

Rusija radi sa Sirijom na okončanju nasilja

Očekuje se da će sirijski ministar vanjskih poslova Walid al-Moualem doputovati u ponedjeljak u Moskvu i susresti se sa svojim kolegom u utorak, na dan kada istječe rok iz plana međunarodnog posrednika Kofija Anana za povlačenje sirijske vojske iz gradova i sela

Dmitrij Medvedev i Bašar al-Asad (arhiva)Dmitrij Medvedev i Bašar al-Asad (arhiva)Ruski diplomat izjavio je u ponedjeljak da Moskva razgovara sa sirijskim vlastima o okončanju nasilja i da je počela razgovore s oporbom, ali niti ovoga puta nije javno zatražila od vlade u Damasku da povuče vojsku s ulica.

Očekuje se da će sirijski ministar vanjskih poslova Walid al-Moualem doputovati u ponedjeljak u Moskvu i susresti se sa svojim kolegom u utorak, na dan kada istječe rok iz plana međunarodnog posrednika Kofija Anana za povlačenje sirijske vojske iz gradova i sela.

Moskva "aktivno radi s Damaskom kako bi počeo politički proces", izjavio je zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Genadij Gatilov za agenciju Itar-Tass.

Gatilov je ponovio protivljenje Moskve miješanju međunarodne zajednice u unutarnje stvari Sirije gdje, rekao je, bilo koja smjena vlasti mora biti rezultat unutarnjeg političkog procesa, a ne pritiska izvana kojim se traži ostavka predsjednika Bašara al-Asada.

"Pokušaji izvana samo će dovesti do jačanja nasilja. Svako rješenje mora proisteći iz poštivanja suvereniteta Sirije i nasilje treba okončati", istaknuo je Gatilov.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika