10.04.2012. / 22:07

Autor: Hina

Grčka će 6. svibnja održati izbore

Grčki premijer Lucas Papademos sastat će se u srijedu s predsjednikom Karolosom Papouliasom kako bi od njega zatražio da se prijevremeni izbori sazovu za 6. svibnja, rekli su u utorak dužnosnici vlade.

Grci će na izbore 6. svibnjaGrci će na izbore 6. svibnjaGrčki premijer Lucas Papademos sastat će se u srijedu s predsjednikom Karolosom Papouliasom kako bi od njega zatražio da se prijevremeni izbori sazovu za 6. svibnja, rekli su u utorak dužnosnici vlade.

Ti će izbori biti prvi otkako je krajem 2009. eksplodirala dužnička kriza i dovela zemlju u najtežu gospodarsku recesiju od Drugog svjetskog rata, rekordno povećala stopu nezaposlenosti i uzdrmala euro.

"Oni će se sastati kako bi odredili datum izbora", rekao je jedan od ministara uz uvjet da ostane neimenovan. "Očekujemo raspuštanje parlamenta".

Drugi dužnosnik vlade je potvrdio da će se na sastanku odlučiti o prijevremenim izborima i najavio da će "datum izbora biti 6. svibnja".

Konzervativna Nova demokracija i socijalistički PASOK, koji podupiru prijelaznu tehnokratsku Papademosovu vladu, zbog potpore planu za dobivanje međunarodne pomoći izgubili su na popularnosti i možda neće dobiti dovoljno glasova za sastavljanje vlade.

Ispitivanja javnog mišljenja pokazuju da na popularnosti dobivaju manje stranke, koje se protive rezovima plaća i mirovina nametnutima od EU-a i MMF-a u zamjenu za financijsku pomoć. To bi moglo onemogućiti velike stranke da sastave čak i koalicijsku vladu.

Vezane vijesti

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Grčka želi smanjenje poreza, dodatnu pomoć za sirotinju i nezaposlene, zamrzavanje otpuštanja u javnom sektoru i više vremena za rezanje deficita,… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 10.04.12. 22:29

Zašto mi se već sad čini da im nova Vlada neće moći pomoći?

Jer ne znaju protiv čega se trebaju boriti - ekspanzije novca isključivo kao kredita. reforma.forumhr.com


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika