11.04.2012. / 16:40

Autor: Nacional.hr

Antifašisti 'dezinficirali' spomenik na kojem je HČSP postavio vijence

Položili su crvene karanfile uz poruku nacionalistima da preimenuju ZDS u 'Za dom rasprodat spremni'

Foto: antifast.bloger.hrFoto: antifast.bloger.hrNakon što su članovi HČSP postavili vijence i svijeće kod spomen križa Palih hrvatskih vojnika 1941.-1945. i napustili Lovrinac, Mladi antifašisti iz Splita su ga očistili, pišu na svom blogu Antifast.bloger.hr.

Položili su crvene karanfile "uz poruku nacionalistima da preimenuju ZDS u 'Za dom rasprodat spremni' jer taj je bio prikladniji i '41., a i sada s obzirom da se na tragu Pavelićeve retorike razmišlja i danas u redovima njegovih sljedbenika. Dati ključne dijelove hrvatskog teritorija prije strancu nego poštivati volju naroda koji se i tada, a i danas izjasnio kakvu državu želi".

Vezane vijesti

Obrazovni sustav u BiH - "kovačnica mržnje"?

Obrazovni sustav u BiH - "kovačnica mržnje"?

"Školokrečina“ je zbirka objavljenih tekstova Nenada Veličkovića u kojima autor govori o ozbiljnim propustima u obrazovnom sustavu BiH. Podnaslov… Više

Komentari

registracija
28/4/10

Zvonko, 11.04.12. 19:11

Ovi ništa drugo i ne znaju!

A kad već lamentiraju o prodaji teritorija Talijanima valja reći da je površina NDH bila 115 133 km2 a današnja, avnojevska 56 542 km2. Ako izbacimo otoke i dio Dalmacije, svejedno ju je Tito prepolovio!


registracija
27/11/11

Culex, 12.04.12. 07:51

Zbilo se u Kijevu 41,42 godine.Više je vojski dolazilo u selo,pokupilo one koje su našli il se ne dospiješe sakriti.Iz jedne obitelji odvedoše četvero braće tri različite vojske.Svi su preživjeli rat,a najmlađi je poslije križnog puta služio jna dvije godine.Jako su teško vraćali ratne zasluge n ovoj vlasti,no sinova ko u priči pa ni komunisti ne uspješe iskorijeniti prkos kijevljana. Gledam ove mladce kako se glupiraju i oskvrnjuju hrvatskog vojnika i nakon 70 godina patnji i života od nemila do nedraga! Naj žalosnije je što ni prije 70 godina ni danas NEMA HRVATSKE kao matere da zagrli svoje sinove! Zar smo opet " pod raznim komandama"? Tuga ogromna!


registracija
2/6/11

stereo, 12.04.12. 08:17

Eto Zvona, 'Tu te cijene, tu pripadaš'


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika