11.04.2012. / 16:05

Autor: Hina

Neki oporbeni zastupnici napustili Dumu dok je Putin govorio

Nekoliko oporbenih zastupnika otišlo je u srijedu iz Državne Dume dok je premijer i novoizabrani predsjednik Vladimir Putin podnosio završno izvješće o radu svoje vlade u znak prosvjeda zbog njegovog komentara na situaciju u Astrahanu gdje kandidat za gradonačelnika iz stranke Pravedna Rusija Oleg Šein već 27. dan štrajka glađu, javljaju ruski mediji.

Vladimir PutinVladimir PutinNekoliko oporbenih zastupnika otišlo je u srijedu iz Državne Dume dok je premijer i novoizabrani predsjednik Vladimir Putin podnosio završno izvješće o radu svoje vlade u znak prosvjeda zbog njegovog komentara na situaciju u Astrahanu gdje kandidat za gradonačelnika iz stranke Pravedna Rusija Oleg Šein već 27. dan štrajka glađu, javljaju ruski mediji.

Šein štrajka glađu zbog navodne izborne prijevare koja ga je koštala fotelje gradonačelnika.

"Ako nepravilnosti mogu dovesti u pitanje ishod (izbora), onda ih sud treba poništiti", rekao je Putin odgovarajući na pitanje jednog zastupnika iz Pravedne Rusije o situaciji u Astrahanu.

"Koliko ja znam, vaš kolega Šein je krenuo u štrajk glađu, ali nije podnio prigovor sudu. Iskreno, to je pomalo čudno", kazao je Putin.

Nakon njegova odgovora zastupnici Pravedne Rusije, koja ima 64 od 450 mjesta u Dumi, napustili su dvoranu u kojoj je Putin podnosio izvješće.

Šein je ranije izjavio da su nadzorne kamere snimile nepravilnosti, ali da vladini dužnosnici odugovlače s odgovorom na njegov zahtjev da mu daju sve relevantne snimke.

Jedan od zastupnika Pravedne Rusije izjavio je da se Šeinovo zdravstveno stanje jako pogoršalo.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

registracija
21/4/11

spBN, 16.04.12. 21:59

Tamo u Rusiji strajkaju gladju kak Toma Nikolic.Putin ih upozorio da se moraju politicki uljudit i prestat biti mala djeca.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika