11.04.2012. / 17:09

Autor: Nacional.hr

Karadžić: Prisluškivala me i vlastita vojska?

Suđenje se nastavlja u četvrtak iskazom novog svjedoka tužiteljstva o događajima u Srebrenici

Radovan KaradžićRadovan KaradžićSuđenje bivšem predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću nastavljeno je svjedočenjem istražitelja haaškog tužiteljstva Tomasza Blaszczyka, piše Radio Slobodna Evropa.

Tužiteljstvo tvrdi kako snimljeni telefonski razgovori optuženog Karadžića s oficirima VRS-a dokazuju kako je znao za sva događanja u Srebrenici u srpnju 1995. godine, kad je ubijeno oko 8 000 bošnjačkih dječaka i muškaraca.

Blaszczyk koji je radio brojne analize audio zapisa je sudu opisao i samu zapljenu iz kuće bivšeg zapovjednika Glavnog štaba Vojske Republike Srpske, Ratka Mladića, 2010.godine. Na nekim snimkama koje je Mladić sakrio kod svoje obitelji u Beogradu može se prepoznati Karadžićev glas.

Tijekom ispitivanja Karadžić je pokušao dovesti u pitanje orginalnost audio materijala. "Može li se isključiti kako su vlasti Srbije nešto dodale, ako nisu oduzele, jesu li nešto dodale? Kakvo je objašnjenje kako se moj navodni razgovor s generalom Živanovićem, snimka nađe u kući generala Mladića? Hoćete kazati kako me pored svakog vraga koji me prisluškivao, još prisluškivala i vlastita vojska?", upitao je.

Istražitelj mu je mirno odgovorio kako je snimka razgovora zaplijenjena u kući generala Ratka Mladića snimljena od dužnosnika sigurnosti Vojske Republike Srpske.

Dodajmo kako su prije Blaszczyka iskaze dali dva zaštićena svjedoka na zasjedanju potpuno zatvorenom za javnost. Suđenje se nastavlja u četvrtak iskazom novog svjedoka tužiteljstva o događajima u Srebrenici.

Vezane vijesti

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju priopćio je u ponedjeljak kako se suđenje bivšem vojnom zapovjedniku bosanskih Srba Ratku Mladiću odgađa… Više

Komentari

registracija
23/12/11

jebokomunjare, 11.04.12. 18:39

to e bio RAT ko komu vise zabije;HE;HE;HE


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika