12.04.2012. / 14:59

Autor: Nacional.hr

Vjesnik izlazi samo do petka?

"Vjesnik će izaći danas i sutra, vjerojatno i u petak. Vode se razgovori u kojima se pokušava vjerovnike uvjeriti da se još malo strpe", izjavio je Ivica Škanata

Foto: Ilustracija (Pixsell)Foto: Ilustracija (Pixsell)Samo je grupacija OAK Investments Management Group dostavila ponudu za kupnju dnevnog lista Vjesnik, velike su šanse kako će ona biti odbijena, jer ne sadrži bankovna jamstva, piše Business.hr.

Predsjednik Uprave Narodnih novina, Petar Piskač, u čijem je vlasništvu list Vjesnik, nije htio govoriti o detaljima ponude, ali je najavio odluku o ponudi u idućih nekoliko dana.

Bankovno jamstvo bilo je uvjet natječaja, njime bi se garantiralo plaćanje svih obveza prema radnicima, dobavljačima i državi, koje iznose 14 milijuna kuna. Iz povjerenstva koje je pregovralo s OAK-om smatraju kako jamstvo nije potrebno u ovoj fazi pregovora.

Dio zaposlenkai Vjesnika slažu se s ponudom OAK-a, iza koje stoji Nikola de Frankopan, a drugi dio smatra kako je bolja opcija stečaja s preustrojem. Predsjednica Vjesnikove podružnice Sindikata novinara Hrvatske, Biljana Bašić, mišljenja je kako je sva odgovornost na Vladi. "Kakva god odluka bila, to će biti odluka Vlade jer je Vjesnik u vlasništvu države. Meni je znakovito da se za ponudu OAK-a intenzivno zalagao bivši direktor Bojan Divjak, koji je nedavno u redakciji rekao da će izbiti međunarodni skandal ako se ne prihvati ponuda Frankopana. Stoga je moguće da se u slučaju prihvaćanja te ponude upravo on vrati na čelo Vjesnika, iako je list pao na najniže grane u njegovo vrijeme", rekla je Biljana Bašić.

Podsjetimo kako je nedavno je tiskara Vjesnik odbila tiskati te novine zbog povećeg duga. OAK je tad zajmčio kako će dug podmiriti čim preuzme Vjesnik. "Vjesnik će izaći danas i sutra, vjerojatno i u petak. Vode se razgovori u kojima se pokušava vjerovnike uvjeriti da se još malo strpe", izjavio je Ivica Škanata, potpredsjednik Nadzornog odbora društva Narodne novine Press.

Vršitelj dužnosti predsjednika Uprave NN Pressa, Robert Mekinić, istaknuo je kako vjeruje kako će se ipak prodati vlasnički udjeli te kako će novi vlasnikpreuzeti obaveze.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika