12.04.2012. / 17:49

Autor: Nacional.hr

Dvanaesti Microsoftovi „dani pobjede“

Tradicionalno, u sklopu konferencije organizirana je i humanitarna akcija. Cilj humanitarne akcije „Igrom do napretka" je sakupiti novčana sredstva za nabavu uređaja Kinect i PETHE (Personal Therapist) softvera za Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize

Tomislav Tipurić i Draško Ivanišević Tomislav Tipurić i Draško Ivanišević Microsoft WinDays12 konferencija će kroz bogat program donijeti pregled aktualnosti u svijetu tehnologije te analizirati hrvatske gospodarske trendove. Microsoft WinDays12 Technology i Microsoft WinDays12 Business ugostit će oko 1500 sudionika koji će od 23. do 27. travnja u Staroj tvornici duhana u Rovinju moći poslušati više od 170 predavanja, panel diskusija i radionica u kojima sudjeluje oko 150 predavača i panelista.

"2012. je važna godina za Hrvatsku jer nas izazovna gospodarska situacija i skori pristup Europskoj uniji motiviraju da što prije promijenimo postojeći sustav poslovanja kako bismo postali konkurentniji. Imajući to u vidu, pripremili smo program koji će zadovoljiti širok spektar interesa sudionika. Technology će dati presjek novosti iz svijeta tehnologije, dok će Business konferencija, kroz panel diskusije u kojima sudjeluju ugledni hrvatski gospodarstvenici i predstavnici izvršne vlasti, težište staviti na aktualne teme iz gospodarske sfere. Učili smo iz vlastitog iskustva prethodnih godina pa smo provjereni koncept tehnoloških radionica primjenili i na poslovnu konferenciju, koja po prvi put nudi četiri praktične radionice čije su teme u fokusu hrvatskih gospodarstvenika. Program nudi dobar omjer teorije i prakse, što se vidi i po odazivu sudionika, koji bi mogao premašiti rekordnu 2011. godinu", izjavio je Draško Ivanišević, direktor Microsoft WinDays12 konferencije.

Program WinDays podijeljen je na dva dijela - tehnološki i poslovni. Tehnološki dani sačinjeni su od 160 predavanja i 12 radionica nastalih u suradnji sa 135 predavača, vodećih inozemnih i domaćih IT stručnjaka. Obrazovni partner konferencije je Visoko učilište Algebra. Sadržaj je podijeljen na nekoliko tematskih smjerova: infrastruktura, privatni oblak i virtualizacija, vještine, razvoj, poslovna rješenja, arhitektura i studije slučaja. Brojna predavanja dotiču se najnovijih Microsoft proizvoda i rješenja, kao što su Microsoft Office 365, Microsoft Dynamics, Windows Azure, Windows Phone 7, SQL Server i nezaobilazni Windows 8.

Poslovni dani donijet će raspravu o aktualnim gospodarskim temama u formi panel diskusija na kojima sudjeluju uglednici iz hrvatskog poslovnog i političkog života, ali i inozemni gosti koji će sa sudionicima konferencije podijeliti iskustva zemalja iz kojih dolaze. Uz fokus na operativnu izvrsnost kao cilj kojem treba težiti hrvatsko gospodarstvo, teme panela velikim su dijelom vezane uz pristup Hrvatske Europskoj Uniji. Sugovornici obrađuju aktualnu problematiku, analiziraju postojeće stanje te donose zaključke u kojem smjeru krenuti da bismo aktivirali gospodarstvo i pokrenuli pozitivne trendove rasta i razvoja. Novi programski element, praktične radionice, namijenjene su svima koji žele naučiti više o uspješnom vođenju projekata, regrutiranju talenata koji najviše obećavaju, stjecanju sredstava iz EU fondova te upravljanju likvidnošću.

Tradicionalno, u sklopu konferencije organizirana je i humanitarna akcija. Cilj humanitarne akcije „Igrom do napretka" je sakupiti novčana sredstva za nabavu uređaja Kinect i PETHE (Personal Therapist) softvera za Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize. PETHE je softver koji su kreirali mladi hrvatski studenti okupljeni u tim Apptenders tim. PETHE omogućava djeci da vježbaju kod kuće uz korištenje računala s instaliranim softverom i Kinectom, što fizioterapeutima olakšava kreiranje individualnog programa vježbi za svakog pacijenta. U akciju se mogu uključiti i svi sudionici WinDays12 konferencije kupnjom ponuđenih proizvoda u Humanitarnom kutku u sklopu konferencije.

Saznajte više o Microsoft WinDays12 konferenciji na www.windays.hr te na društvenim mrežama Facebook, Twitter ili YouTube.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika