14.04.2012. / 15:18

Autor: Hina

Josipović: Dobro je da je nacionalistički skup zabranjen

Predsjednik Ivo Josipović ocijenio je danas kako je u ovom trenutku dobro da je najavljeni Međunarodni nacionalistički skup zabranjen, no smatra kako je od same zabrane još važnije da postoji "jednodušnost hrvatskog društva da fašizmu kaže ne".

Ivo JosipovićIvo JosipovićPredsjednik Ivo Josipović ocijenio je danas kako je u ovom trenutku dobro da je najavljeni Međunarodni nacionalistički skup zabranjen, no smatra kako je od same zabrane još važnije da postoji "jednodušnost hrvatskog društva da fašizmu kaže ne".

I sam sam bio napadan kad sam ustvrdio da postoji ustaška zmija, ona nije općeprihvaćena niti je dio naše dominantne kulture i tradicije, no moramo znati da postoji i biti spremni na nju odgovarajuće reagirati, rekao je Josipović nakon susreta 's građanima na kavi'.

U ovom trenutku dobro je da je skup zabranjen, no uvijek postoji i druga strategija i o tome postoje uvijek postoje različita mišljenja, ustvrdio je.

Upitan bi li vlada trebala poduzeti nešto da se zaustavi val poskupljenja, Josipović je rekao kako ona ne može administrativnim putem zabraniti poskupljenje niti povećati standard, već treba raditi na povećanju broja zaposlenih, otvorenju novih radnih mjesta i investicijama. Svi snažno podupiremo mjere koje bi tome vodile i očekujemo da se pokažu prvi rezultati, istaknuo je.

Komentirajući mogućnost vladina utjecaja na cijenu goriva za 20 lipa, što je prvi potpredsjednik vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić ocijenio nebitnim iznosom, Josipović je rekao kako "20 ili pet lipa nije pitanje puke brojke". To utječe na standard i na gospodarstvo u cjelini, pa ako postoji mogućnost, što vlada mora procijeniti, cijene se moraju držati pod kontrolom, no to su mjere koje nisu uvijek jednostavne, dodao je.

Novinare je zanimalo i Josipovićevo mišljenje o najavi zakonskih izmjena po kojima bi se mladi zapošljavali bez plaće. I sada postoji mogućnost da se u državnoj upravi radi osposobljavanja na sličan način zaposle mladi ljudi, rekao je Josipović, naglasivši kako je riječ o namjeri koja je plemenita.

Josipović drži da je alternativa da su mladi bez posla i ikakve plaće kod kuće ili na burzi, te da u tom kontekstu treba razumijevati mjere o kojima se govori. Sigurno nije cilj da netko radi robovski i besplatno, ali ako se može pomoći da mladi ljudi odu s burze, polože stručne ispite i osposobe se za zapošljavanje, onda to treba gledati u pozitivnom kontekstu, ustvrdio je.

Nema mjere koju se ne može zloupotrijebiti, a na državi je da osigura da se mjere ne zloupotrebljavaju i da se onoga koga se u tome uhvati drastično kazni.

Napomenuo je kako razmišlja da u svom uredu angažira mlade te im pokuša osigurati polaganje stručnog ispita, a na tome i njegova stručna služba ozbiljno radi, te kako je i on kada je počeo raditi godinu dana bio volonter na Općinskom sudu u Zagrebu te još godinu i pol nakon toga bio plaćeni pripravnik sa skromnom plaćom.

Upitan čini li mu se da ministri u vladi nisu koordinirani i vidi li uzrok tome unutarstranačke borbe u SDP-u, Josipović je rekao da to nije primijetio i da ne moraju svi o svemu isto misliti te da je vlada je koherentnta u svojoj politici.

Predsjednik Josipović danas je primio Hrvatsko pjevačko društvo "Jeka" iz Samobora, Dobrovoljno vatrogasno društvo Mursko Središće, djecu iz Dječjeg vrtića Čakovec, predstavnike Centra za autizam iz Splita, učenike Gimnazije Pula i izaslanstvo istarske općine Tar-Vabriga.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
9/8/09

vinko12, 14.04.12. 15:24

obecava Josipovic i zabranu skorog derneka boljsevickog skupa u Kumrovcu. To je valjda negova Nova PraDa koja ipak sporo dolazi.


registracija
28/4/10

Zvonko, 14.04.12. 21:45

http://www.fizzit.net/hr/vijesti-i-politika/hrvatska/3857-spc-odbila-pokopati-hrvatskog-branitelja


registracija
28/4/10

Zvonko, 14.04.12. 22:44

"Mi nećemo dopustiti ostacima jugokomunističkog sustava, niti jugosrpskog, stanje kakvo smo bili zatekli u Hrvatskoj uspostavom hrvatske slobode i demokracije. Nećemo dopustiti da nam sve to dovedu u pitanje. Nećemo to dopustiti tim jugokomunističkim ostacima, ali ni onim političkim diletantima, bezglavim smušenjacima koji ne vide o čemu se zapravo radi danas u Hrvatskoj i u svijetu sa kojekakvim regionalnim planovima...Nećemo dopustiti onima koji se vežu i sa crnim vragom protiv hrvatske slobode i hrvatske nezavisnosti, ne samo sa crnim, nego i zelenim i žutim vragovima...Nećemo dopustiti onim koji se povezuju sa svima protivnicima hrvatske samostalnosti, ne samo povezuju nego im se nude, ne samo da im se nude nego im se prodaju za Judine škude, kao što se i sami hvale da dobivaju dotacije iz svih centara svijeta, a povezuju se od fundamentalističkih ekstremista, do kojekakvih lažnih propovjednika, pseudodemokratskih obmanjivača koji nam danas propovijedaju velike ideje o ljudskim pravima i slobodama medija."

Ehh da Franjo, lijepo si ti tada prispodobio, ali pastir svoje stado ne daje na čuvanje vukovima, nego psima ovčarima. Ovako sad moramo kusati tvoje greške i zablude!


registracija
18/9/10

Brobi, 15.04.12. 00:59

Sve debelo smrdi na to da je Komunisticka ljevica unajmila ove Ustase grupu bezveznjaka koje ponavljaju ono o cemu ljevicarske medije najvise o ustastvu propagiraju. Da se radi ljevicarskoj podvali vise je nego ocito organiziranosti mediske politicke i damonstrativne propagande. Dok drzava potpuno propada oni se bave nepostojecim ustasama love u mutnom i betoniraju vlast. To je najveca opasnost za Hrvatsku neovisnost i to je zmija Anakonda u hrvatskim njedrima.


registracija
29/11/09

Ivis, 15.04.12. 12:45

Pod hitno treba uvesti reda. Situacija je neuredna i smrdljiva. Josipovic se "zasrao", iako je smiren covjek. Zabraniti sve simbole, bilo koje diktature ili slobodu za sve. Registriranoj stranki ne moze se zabraniti rad i pravo na okupljanje. Demokracija ili ne? Bez dozvole za skup, ali obavezan razumni rok za najavu istog skupa. Protu-skup moze biti, ali na razumno udaljenom mjestu, nikako na istoj adresi u isto vrijeme. Prije prijavljenom dati prednost. Tko zeli samo jednu stranku, moze si potraziti drzavu, a njih nazalost ne manjka u svijetu. Ima ih za sve ukuse.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 15.04.12. 13:50

Što se tiče mladih koje će on zaposliti,to će ovisiti o tome koliko djece imaju njegovi savjetnici.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika