15.04.2012. / 21:38

Autor: Nacional.hr

Dan društvenih igara posjetilo preko 600 igrača

Društvene igre doista su primamljive velikom broju Hrvata i to osobito onima sa više godina staža. Na prvom Danu društvenih igara, koji se danas održao od 11 do 18 sati u klubu Buena Vista u Savskoj, okupilo se više od 600 igrača

Dan društvenih igara privukao je mnoštvo igračaDan društvenih igara privukao je mnoštvo igračaPrvi Dan društvenih igara koji se održao u klubu Buena Vista u Zagrebu okupio je više od 600 igrača koji su na 22 stola okušali svoju sreću u popularnim društvenim igrama. Igrale su se brojne dinamične društvene igre od kojih su igračima posebno zanimljive bile Dixit, Pitchcar, Ticket to Ride: Europe, Pandook!, Biatlon, Bohnanza, Jungle Speed, Coloretto, Settlers of Cattan, Carcassonne, Pandemic, Pathfinder Beginner Box i mnoge druge.

Turniri u igrama Uskoci i YugiOh oduševili su veliki broj sudionika, a svi pobjednici osvojili su vrijedne poklon pakete. Posebna atrakcija bile su minijature Udruge Agram i srednjovjekovno kostimirani 'borci', koji su prezentirali LARP, tj. igranje uloga.

"Nevjerojatno je koliko se ljudi odazvalo i pojavilo na Danu. Obilazili su stolove i odmah se uključivali u igre. Veselili su se i smijali cijeli dan te smišljali taktike i nadali se pobjedi. Najveće iznenađenje bilo nam je što je 70% posjetitelja bilo starije od 25 godina", rekla je Martina Kocijan, jedna od organizatorica.

U svijetu dominacije video, računalnih i online igara, skupina zaljubljenika u igranje društvenih igara uspjela je i mladim i starim naraštajima pokazati prednosti igranja u društvu i maknuti ih od računala, barem na jedan dan.

S obzirom na velik odaziv organizatori najavljuju održavanje 2. Dana društvenih igara koji bi se trebao odraži u studenom ove godine.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika