18.04.2012. / 14:35

Autor: Hina

Josipović: Bez udara na kriminal nema ozbiljnog društva

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović izjavio je u razgovoru za crnogorski dnevni list "Vijesti" od srijede da "bez borbe protiv organiziranog kriminala nema demokratskog i uspješnog društva" te je izrazio uvjerenost da "Crna Gora zasigurno ima kapacitete za to".

Ivo JosipovićIvo JosipovićHrvatski predsjednik Ivo Josipović izjavio je u razgovoru za crnogorski dnevni list "Vijesti" od srijede da "bez borbe protiv organiziranog kriminala nema demokratskog i uspješnog društva" te je izrazio uvjerenost da "Crna Gora zasigurno ima kapacitete za to".

Josipović je crnogorskom neovisnom dnevniku kazao da proces pregovora s Europskom unijom (EU) nije lak, kao i da se pred zemlje kandidate postavljaju sve veći izazovi.

Komentirajući odnose Hrvatske i Crne Gore, Josipović je naveo da je jedan od temelja hrvatske politike potpora susjedima i prijateljima na ulasku u EU pa se to odnosi i na Crnu Goru. "Hrvatska će Crnoj Gori pružiti svaku moguću političku i tehničku pomoć u pristupnom procesu", kazao je Josipović

"Sam proces pregovora nije lak, stavljaju se pred zemlje sve veći i veći izazovi. Borba protiv organiziranog kriminala, ozbiljne gospodarske reforme, ljudska prava, uključujući i slobodu medija, izazovi su na koje nije uvijek lako odgovoriti", ocijenio je hrvatski predsjednik dodajući da je uvjeren da će "Crna Gora doživjeti jednu novu renesansu primjenjujući najviše standarde".

"Mi smo prošli taj put i mogu reći da je Hrvatska kroz pregovore, kroz reforme koje smo učinili, postala bolje društvo", kazao je Josipović.

Odgovarajući na pitanje o tome "je li bilo moguće da Hrvatska postane članica EU a da prije toga nije bila primorana na neke bolne odluke, pa i uhićenja visokih dužnosnika, Josipović je kazao da "riječ primorana nije prava".

“Rekao bih da smo sazreli da razumijemo da bez borbe protiv organiziranog kriminala nema demokratskog i uspješnog društva. Nitko nikoga ni na šta ne može primorati, svaka zemlja koja ide u proces pridruživanja EU, osim što to mora željeti, to mora i učiniti", kazao je Josipović.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
9/5/10

lolobrigita, 18.04.12. 15:01

E našao se pravi da govori o organiziranom kriminalu.Predlažem da naš novi Drivo,zajedno sa Bajićem ,ode u Crnu Goru na ispomoć.


registracija
12/1/11

siziff, 18.04.12. 15:23

Taj je pun parola ko Banditeros.
Do kuda budemo doguraliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ?


registracija
28/4/10

Zvonko, 18.04.12. 16:11

Ajmo redom:
1. ZAMP,
2. posmrtna pripomoć,
3. štedno-kreditna zadruga Zlatica
4. Pantovčak.....


registracija
26/2/12

okvardz, 19.04.12. 09:06

moj ivo, zar nisi zakasnio, još malo i izbori.


registracija
26/2/12

okvardz, 19.04.12. 09:09

TREBA UKINUTI FUNKCIJU PREDSJEDNIKA DRŽAVE, JOŠ JEDNA HOBOTNICA MANJE.PRESKUPI SU, NEEFIKASNI I ZAMARAJU.MESIĆA POSLATI KUĆI I ISPITATI NJEGOV KRIMINAL I KRIMINAL ALIBABA OKO NJEGA OD 1991.


registracija
31/1/10

STTony, 19.04.12. 15:29

Predlažem da počnete od 'časnih sudaca' i pravosuđa kao glavne krim-organizacije u Hrvatskoj.

Nakon čistke tamo krenite na Pavića i Todorića i tek onda možete početi pričati o nekakvim sramežljivim začecima pravne države.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika