20.04.2012. / 10:25

Autor: Hina

Hollande spreman na intervenciju u Siriji

"U slučaju intervencije u sklopu UN-a, mi bismo u njoj sudjelovali", rekao je Hollande na radiju Europe 1 na pitanje što bi učinio da je izabran i da UN donese odluku o vojnoj intervenciji u Siriji radi zaštite civila

Favorit na francuskim predsjedničkim izborima, socijalist Francois Hollande izjavio je u petak kako bi u slučaju njegove pobjede na izborima i u slučaju da UN donese odluku o vojnoj intervenciji u Siriji, u njoj sudjelovala Francuska.

"U slučaju intervencije u sklopu UN-a, mi bismo u njoj sudjelovali", rekao je Hollande na radiju Europe 1 na pitanje što bi učinio da je izabran i da UN donese odluku o vojnoj intervenciji u Siriji radi zaštite civila.

Istraživanja javnog mijenja pokazuju da bi Hollande trebao pobijediti aktualnog predsjednika Nicolasa Sarkozyja u drugom krugu predsjedničkih izbora.

Sada zapadne i arapske zemlje pokušavaju izvesti maksimalni pritisak na režim Bašara al-Asada. U četvrtak je 15 zemalja okupljenih u Parizu zahtijevalo brzo raspoređivanje jake promatračke misije, uz prijetnje novim sankcijama u slučaju neuspjeha Annanovog plana i mogućim uplitanjem NATO-a.

Zapad i dalje odbija svaku uporabu sile izvan mandata UN-a koju je u četvrtak tražilo zapovjedništvo sirijske oslobodilačke vojske koje koordinira oružanim akcijama ustanika.

Svrha Anannovog plana je okončanje nasilja i represije režima otpočelog prije 13 mjeseci. U nasilju je ubijeno više od 11.000 ljudi, velikom većinom civila koje su ubile sirijske snage sigurnosti, prema podacima Sirijskog opservatorija za ljudska prava (OSDH).

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika