21.04.2012. / 15:51

Autor: Hina

Netanyahu ponovo osudio Grassovu pjesmu

"Smatram da su Grassove riječi apsolutan skandal", istaknuo je izraelski premijer u razgovoru za nedjeljni dnevnik "Welt am Sonntag" čiji su izvaci objavljeni u subotu

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu ponovo je u intervjuu njemačkim novinama osudio dobitnika Nobelove nagrade za književnost Guentera Grassa, autora kontroverzne pjesme o Izraelu koju je ocijenio "apsolutnim skandalom".

"Smatram da su Grassove riječi apsolutan skandal", istaknuo je izraelski premijer u razgovoru za nedjeljni dnevnik "Welt am Sonntag" čiji su izvaci objavljeni u subotu.

"Činjenica da to dolazi od dobitnika Nobelove nagrade za književnost a ne, primjerice, od adolescenta iz neonacističke stranke, čini cijelu stvar još šokantnijom", dodao je on. "Uspio je obrnuti moral u kojem agresor postaje žrtva, a žrtva agresor", kaže Netanyahu.

Njemački pisac, 84-godišnjak, izazvao je oštru polemiku početkom travnja objavivši u njemačkom tisku pjesmu kojom kritizira Izrael i optužuje ga za "prijetnju svjetskom miru". Naslovljena "Ono što mora biti rečeno", pjesma u prozi objavljena u Sueddeutsche Zeitungu osuđuje prijetnje izraelskim napadima na iranska nuklearna postrojenja kao plan koji bi mogao dovesti do "istrebljenja iranskog naroda".

Izrael ga je tada proglasio nepoželjnim, a zgražanje je bilo jednako masovno u Izraelu i u Njemačkoj.

Komentari

registracija
27/8/10

ciglanailovac, 21.04.12. 16:40

Grass je u pravu potpuno,i vreme je da neko kaze tim Izraelskim idijotima,da su eto oni upravo to sto je rekao njihov precident,(od zrtve postali agresor),i to punih 50-ak godina......dosta vise tih holkusta,i ostali pizd....ja,od prije 100 godina,dosta kradje Njemackog novca,od strane ovih zidovski debila.


registracija
19/7/11

bubba, 21.04.12. 16:54

u izraelu su na vlasti fašisti, pokušavaju zamrznuto u vremenu držati se stalno u jednom istom statusu žrtve koji im treba dati alibi za sve zločine koji sami rade.

upravo tako funkcioniraju svi zločinački režimi, jer oni za sve što urade imaju unaprijed opravdanje.

čine sebi medvjeđu uslugu jer širom svijeta ljudi su siti izraelskog nacionalizma i šovinizma, i stvaraju neprijatelje tamo gdje ih nisu imali. a još gore je što profaniraju holokaust bijednom upotrebom u dnevne političke svrhe.


registracija
21/4/11

spBN, 21.04.12. 17:07

@ciglanailovac,a ti bi htio revidirat povijesne cinjenice- da zidovi plate za njemacke i ustaske zlocine!?
@bubba, znas li ti uopce sto su to fasisti?
Uopce, mozes li sebi predocit mentalno stanje drzave Izrael koju okruzuje vise od 1 milijarde nezidova (arapa).


registracija
20/8/10

McCoy, 21.04.12. 17:07

Izgleda da Izrael upada u istu zamku u koju je svojevremeno upao arapski svet u pokusaju da spreci i ogranici slobodu govora, u ovom slucaju slobodu izrazavanja knjizevne i pesnicke misli. Setimo se samo ajatolaha Homeinija koji je osudio Rusdija na smrt zbog Satanskih stihova. I sada, oni koji su se decenijama prikazivali kao zrtve, postace isti kao i oni koji su ih ugrozavali. Eh...


registracija
21/4/11

spBN, 21.04.12. 17:13

@McCoy,

nema zamke,nema ogranicenja stvaralackih sloboda.Cista borba za opstanak.Pokusaj si zamislit kako drzava Srbija nastoji opstat u okruzenju 1 milijarde siftara.


registracija
19/4/11

aircanada, 21.04.12. 22:57

istina je skalnda za bibija


registracija
11/10/10

agaSovulj, 22.04.12. 00:29

spBN, a što to nije u redu s arapima ili šiftarima, kako ih vi nazivate? Istina je da se Izrael od žrtve preobratio u agresora. I to onog najgore vrste. A sve uz pomoć "demokratskog" zapada.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika