23.04.2012. / 18:40

Autor: Nacional.hr

Sumnjivo im

USKOK istražuje Stjepana Mesića?

Porezna uprava od njega je zatržila pojašnjenje još prošle godine. Mesić je rekao kako je novac posudio od prijatelja

Stjepan MesićStjepan MesićUSKOK je otvorio predmet i vrši predistražne radnje oko bivšeg predsjednika Stjepana Mesića. Kako doznaje Dnevnik.hr iz visokog izvora, istražiteljima je sumnjiva činjenica da je Mesić kupio dva luksuzna stana u podsljemenskoj zoni i za njih u gotovini platio gotovo dva milijuna kuna. Zanimljivo oba stana glase na njegovu suprugu Milku.

S obzirom na to da na kraju svog predsjedničkog mandata u imovinskoj kartici nije imao prijavljeno ni približno toliko novca, Porezna uprava od njega je zatržila pojašnjenje još prošle godine. Mesić je rekao kako je novac posudio od prijatelja.

Upitan o otvaranju predistražnih radnji, Mesić je rekao kako 'u tome nema nikakve istine'.

Vezane vijesti

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

USKOK je danas kao neistinite odbacio navode objavljene u medijima po kojima je Državno odvjetništvo plasiralo u javnost informaciju iz navodnog… Više

Komentari

registracija
21/4/11

spBN, 23.04.12. 19:02

Po europskim zakonima "posudba od prijatelja" fiskalna je cinjenica.Zbog toga ce bivsi predsjednik morati dokazat i tko je prijatelj i koliko novca je "dobio".


registracija
26/12/06

capica, 23.04.12. 19:08

spBN, 23.04.12. 19:02

Jel' se to odnosi i na onog Tupsona koji je isto posudio od "prijatelja iz Argentine" ?


registracija
23/12/11

jebokomunjare, 23.04.12. 21:38

zasto ganjete Thompsona sad je MESIC na redu.....


registracija
11/1/10

fluid, 23.04.12. 22:45

Kada osoba ni sa ovoliko godina nema samopoštovanja,tada nije riječ uopće o nekomu tko zaslužuje ilo kakav respoekt i uvažavanje.Ne zbog tobože tuđeg podmetanja,već upravo zbog jasne namjere osobnog rušenja vlastite vjerodostojnosti.Ma tko god da je dao novac,iz bilo kojih pobuda,sa bilo kakvom namjerom,dobio na Lotu ili šta god bilo,Mesić je dužan odgovoriti.Ne na temelju "hrvatske jalnosti"nego na temeljima pravnih stečevina.Ali ne iz totalističkih sustava nego iz evropskih,gdje glave padaju i za manje grijehe.Mesiću,nemaš alibi više ni kada nazoveš dobar dan nekome.Tvoja vjerodostojnost je srušena tvojim osobnim nakaznim tumačenjem nečega što nema alternativu.Zaista mi se gadiš do neizdrživosti.Veliko FUJ !


registracija
23/12/11

jebokomunjare, 24.04.12. 08:41

MESIC pokazuje OPOVIMA put kako zastitit svoj pokradeni Kapital--POSUDIO MI PRIJATELJ...he.he.he


registracija
14/7/11

Trinity, 24.04.12. 10:04

O, jebote! Kako su naši istražitelji najednom postali efikasni! I nadasve sumnjičavi! Kako im nije bilo to sumnjivo u trenutku kad je Mesić kupio te stanove?, i onda se pisalo i pričalo o tome, otkud mu novci? I onda je Mesić rekao da mu je prijatelj posudio novce, pa nikoga nije zanimalo tko je prijatelj, i o kojem se iznosu radi, niti je to "istražiteljima" tada bilo sumnjivo.
I šta sad svima nama uopće znače sve te puste istrage? Osim što nam se bljuje od spoznaje koliko je naših novaca popaljeno za njihov bolji život. Fuj!!


registracija
12/1/11

siziff, 24.04.12. 12:11

O MILA,
O DRAGA EVROPO,
ZAVRNI IM MUDA
DO DASKE,
MOŽDA SHVATE
JEDNOGA DANA ,
DA SU LEGLO KLEPTOMANA

(Stihovi poznatog našeg pjesnika iz njegove još neojavljene knjige poezije: "Kako Hrvati otkrivaju toplu vodu po tisuću puta)


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika