24.04.2012. / 15:55

Autor: Nacional.hr

I Predsjednik ostaje bez povlaštene mirovine

Prema izmjenama zakona na kojima se radi u Banskim dvorima, a koje bi se u Saboru mogle naći u lipnju, predsjednik države bi u mirovinu išao po istim pravilima kao i obični građani

Ivo JosipovićIvo JosipovićJedan od prvih poteza koji je Kukuriku koalicija napravila nakon dolaska na vlast bilo je ukidanje povlaštenih mirovina saborskim zastupnicima. No, u tom je valu povlaštena mirovina ostala predsjedniku države. Nakon mnogo buke i upiranja prstom, u Vladi su odlučili riješiti i taj problem.

Prema izmjenama zakona na kojima se radi u Banskim dvorima, a koje bi se u Saboru mogle naći u lipnju, predsjednik države bi u mirovinu išao po istim pravilima kao i obični građani, piše Novi list.

To znači da bi za punu mirovinu trebao čekati 65 godina života, odnosno ukoliko ode u prijevremenu, mirovina bi mu bila manja.

Uz te izmjene, Vlada priprema i izmjene vezane uz zastupnike. Njima bi se omogućio povratak na staro radno mjesto ukoliko su radili u javnim odnosno državnim tvrtkama. Pitanje je samo da li bi zastupnik morao provesti jedan ili dva mandata u Saboru. Problem se pojavio kod onih zastupnika koji su radili u privatnom sektoru. Oko njih se još vode pregovori sa socijalnim partnerima jer vlada ne može privatnom vlasniku nametnuti da primi natrag na posao nekoga koga nije bilo godinama.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 24.04.12. 16:41

Sada mi je jasno zašto Josipović jednostavno mora voditi računa o svojoj zaradi dok je vrijeme i pozicije.ZAMP dobiva i glavu i rep.No ni ostale aktivnosti nisu nebitne;druženje sa Pavićem i ostalim šljamom hrvatske pretvorbe.Kod njih je lova a zasluge se mogu nagraditi kroz šutnju,netalasanje ili oportunizam.Nemože nijedan političar u Hrvatskoj ,izići bez repa da ga j... !


registracija
9/5/10

lolobrigita, 24.04.12. 18:25

Našeg Ivu ne smeta družiti se s Pavićem iako bi u interesu državne higijene to trebao izbjegavati.


registracija
23/12/11

jebokomunjare, 24.04.12. 19:49

sta ce njima penzje ONI imaju svi jako puno STANOVA..he,he,he


registracija
9/8/09

vinko12, 25.04.12. 02:16

Nema nikakve dvojbe da je mesic daleko vise politicki i financijski korumpiran nego sanader , samo kada bi pravna drzava radial, to bi se lako dokazalo.
Medjutim zelim ovdje naglasiti jedan drugi fenomen naseg novog predsjednika.

Njegov otac je bio upravnik zloglasnog komunistickog logora “GOLI OTOK” gdje su se brozovi protivnici (komunisti ali i drugi gradjani) zatvarali, neljudski mucili i umirali od represije i ubijali. Iako je otac predsjenika Ante Josipovic izvrsavao naredjenje vrhovnog vodje Broza, on je imao odgovornosti i akcije koje dosezu do zlocina.
Evo ovom prilikom i ja prijavljujem jednog upravnika logora za provjeru USKOKU, pa neka pravna drzava radi.

Ali moje je slijedece pitanje:
Kako je moguce da sin jednog upravnika tako zloglasnog zatvora postane predsjenik demokratske drzave?
Kako je moguce da jedna takova osoba ne bude kaznjena po zapovjednoj odgovornosti za mucenje i smrt odredjenog broja ljudi?

Samo u boljevickoj i udbaskoj RH i nigdje na svijetu drugdje.

Molim novinare da daju detaljni istrazni clanak o radu i mogucoj odgovornosti upravnika najzloglasnije ( do sada jedinog zvanicno poznatog) komunistickog konc logora.


registracija
27/7/09

verina, 25.04.12. 06:39

vinko12, naporan sa s tim spamom


registracija
23/12/11

jebokomunjare, 25.04.12. 08:17

KOMUNISTI su popljackali ZIDOVE i sve svalili na Pavelica,,he,he,he asad ih njihovi sinovi STITE....


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika